Θετικό σε κορωνοϊό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020» – Θρίλερ με τον πρόεδρο της Επιτροπής

Θετικό σε κορωνοϊό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020» – Θρίλερ με τον πρόεδρο της Επιτροπής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος κορωνοϊός «χτύπησε» και την πόρτα της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020». Μέλος της Επιτροπής βρέθηκε θετικό στον Covid-19, ενώ επαφή με τον νοσούντα είχε και ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020», ο 82χρονος Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Κι όλα αυτά ενώ κορυφώνεται η συζήτηση εάν πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Όλα ξεκίνησαν από μία σύσκεψη για το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, στην οποία συμμετείχαν 60 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κόζο Τασίμα, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο 62χρονος Τασίμα είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Ιαπωνίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος, στη συνέχεια, υπεβλήθη στις εξετάσεις και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σε αυτήν τη σύσκεψη μετείχε και ο Γιοσίρο Μόρι. Ο 82χρονος, ο οποίος υπήρξε πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (2000-2001), έχει βεβαρυμένο ιστορικό, καθώς πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα και υποβάλλεται και σε αιμοκάθαρση. Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, και για αυτό δεν κρίθηκε αναγκαίο να κάνει το τεστ.

«Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής επισκέπτεται το νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση. Επομένως εάν ανεβάσει πυρετό ή έχει άλλα συμπτώματα θα εξεταστεί», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιοσίρο Μόρι ήταν να έρθει στην Ελλάδα για να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα, αλλά οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της φονικής ασθένειας.      

Στη συνεδρίαση μετείχαν 60 άτομα, και όπως ανακοινώθηκε ο Γιοσίρο Μόρι καθόταν 10 μέτρα μακριά από τον Τασίμα. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εκτός από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η υπόθεση όμως παίρνει διαστάσεις… θρίλερ, καθώς ο Μόρι συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, στις 16 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή