Ποδόσφαιρο: Αναβολή στην Αγγλία μέχρι τις 30 Απριλίου

Ποδόσφαιρο: Αναβολή στην Αγγλία μέχρι τις 30 Απριλίου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να αναστείλει κάθε δραστηριότητα έως και τις 30 Απριλίου ανακοίνωσε χθες η Πρέμιερ Λιγκ, τονίζοντας όμως ότι η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει παράταση της περιόδου.

Θέτοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρης στέψης της Λίβερπουλ, που έχει τεράστια διαφορά στη βαθμολογία από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε χθες να συνεχιστεί μέχρι τέλους το πρωτάθλημα της χρονιάς 2019-2020 όταν οι συνθήκες με την εξάπλωση του κορωνοϊού το επιτρέψουν, και πάντως όχι πριν από την 30ή Απριλίου. Η απόφαση αφορά και το γυναικείο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Σε κοινή ανακοίνωση χθες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας της Πρέμιερ Λιγκ, της Φούτμπολ Λιγκ, και των ενώσεων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και προπονητών, τονίζεται η δέσμευση «για εξεύρεση τρόπου επανέναρξης της σεζόν 2019-2020 και διεξαγωγής όλων των εγχώριων και ευρωπαϊκών αγώνων μόλις είναι ασφαλές και εφικτό να συμβεί αυτό». Γι’ αυτό και οι αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές υποστήριξαν την απόφαση της UEFA για αναβολή του Euro 2020 ώστε να δημιουργηθεί χώρος στο καλεντάρι για τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, ώστε «να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα κάθε διοργάνωσης».

Οι κανονισμοί της ομοσπονδίας ανέφεραν ότι η σεζόν πρέπει να μην ολοκληρωθεί αργότερα από την 1η Ιουνίου, αλλά η Πρέμιερ Λιγκ «αποφάσισε την απεριόριστη επέκταση της περιόδου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα επαναρχίσει πριν από την Πέμπτη 30 Απριλίου. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση περί αναστολής κάθε επαγγελματικής ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην Αγγλία αναμένεται σύντομα να επεκταθεί και πέρα από την 30ή Απριλίου… Η πρόταση της προέδρου της Γουέστ Χαμ, Κάρεν Μπρέιντι για ακύρωση της σεζόν δεν συζητήθηκε καν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή