Η ΔΟΕ εξετάζει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ΔΟΕ εξετάζει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιέσεις από αθλητές και Ολυμπιακές Επιτροπές ανάγκασαν τους «Αθάνατους» της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής να βάλουν στο… τραπέζι των τηλεδιασκέψεων και τη λέξη «αναβολή» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έτσι, όπως δήλωσαν, μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση ενώ, ήδη, εξετάζονται όλα τα σενάρια.

Και μπορεί στις επίσημες ανακοινώσεις ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να εκμεταλλεύεται τη… διπλωματία των λέξεων, όμως, πίσω από αυτή, φαίνεται ορατή περισσότερο από ποτέ η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Μόνο και μόνο που ο, μέχρι χθες αδιάλλακτος, Τόμας Μπαχ αποφάσισε να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις δείχνει ότι ο κορωνοϊός έχει καταφέρει σε αυτή τη φάση να… νικήσει και τον αθλητισμό. «Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα και, φυσικά, πάνω από μία αθλητική διοργάνωση. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της υγείας των αθλητών μας», έγραψε, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του ο Γερμανός «Αθάνατος».

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής βρήκε θετική ανταπόκριση στη διεθνή αθλητική κοινότητα. «Χαιρετίζουμε την απόφαση τους Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ για εξέταση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί οι αθλητές βρίσκονται μέσα στην αβεβαιότητα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο BBC ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βρετανίας Χιου Ρόμπερτσον.

Μετά τη Νορβηγία και τη Βραζιλία την αναβολή της διοργάνωσης ζήτησαν και η Σερβία και Κροατία. Επίσης, υπέρ της αναβολής είναι οι άνθρωποι του στίβου και τους υγρού στίβου των ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή