UEFA: Κάθε χώρα να αποφασίσει μόνη

UEFA: Κάθε χώρα να αποφασίσει μόνη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδια επέκτασης της ποδοσφαιρικής σεζόν έως και τον Αύγουστο για την ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων επεξεργάζεται η UEFA, όπως αποκάλυψαν χθες οι Times του Λονδίνου, με παράλληλη σμίκρυνση της επόμενης σεζόν ώστε να υπάρχει χρόνος και για τη διεξαγωγή του Euro 2021. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φέρεται αποφασισμένη να αποφύγει τη μη ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, δεδομένης της ρήτρας στα τηλεοπτικά συμβόλαια, γεγονός που θα σημάνει τεράστιες απώλειες εσόδων, την ώρα που η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατά έναν χρόνο ήδη δοκιμάζει την αντοχή των ταμείων της UEFA.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν έχει ήδη υπονοήσει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι μπορεί –αν ο κορωνοϊός το επιτρέψει– η φετινή σεζόν «να ολοκληρωθεί στο ξεκίνημα της επομένης». Στην προκειμένη περίπτωση θα έχουμε τους τελικούς των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ την εποχή που συνήθως έχουμε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με την επόμενη σεζόν «να ξεκινάει λίγο αργότερα», όπως είπε στην ιταλική La Repubblica ο κ. Τσέφεριν.

Ωστόσο η υπόθεση ανάδειξης πρωταθλητή των ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη και αυτών που θα υποβιβασθούν ανήκει αποκλειστικά σε κάθε χώρα ξεχωριστά, χωρίς κατευθυντήρια γραμμή από τη Νιόν.

Σε δηλώσεις του προχθές ο αντιπρόεδρος της UEFA Μικέλε Ούβα αποποιήθηκε εκ μέρους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας την ευθύνη της απόφασης σχετικά με την έκβαση των εθνικών διοργανώσεων 2019-2020, πετώντας το «μπαλάκι» στις ομοσπονδίες και στις λίγκες: «Δεν είναι δικό μας θέμα αυτό, εξαρτάται από τις αποφάσεις κάθε λίγκας. Εμείς μπορούμε μόνο να ζητήσουμε τον κατάλογο των ομάδων που θα συμμετέχουν στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι μια δεδομένη ημερομηνία. Το μόνο θέμα [που μας αφορά] σχετίζεται με όσους παίκτες έχουν συμβόλαια ή δανεισμούς που εκπνέουν στις 30 Ιουνίου», είπε ο Ιταλός παράγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή