ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Oλυμπιακή απάντηση στην πανδημία

olympiaki-apantisi-stin-pandimia-2371383

Μπροστά στην πρόκληση να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον σημαντικότερο συμβολισμό, αυτόν της νίκης του ανθρώπου απέναντι στον θάνατο, βρίσκεται η οργανωτική επιτροπή «Τόκιο 2020». Οι διοργανωτές ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις λεπτομέρειες, αρχής γενομένης από την τελετή έναρξης, το σενάριο της οποίας θα αλλάξει και θα υπάρχουν αναφορές στον COVID-19.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε αναφέρουν ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή στην ιστορία των Αγώνων. Η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα είδος επανεκκίνησης. Θα συμβολίζει την αναγέννηση του κόσμου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μάρκο Μπάλιτς, υπεύθυνος της ομάδας παραγωγής των τελετών έναρξης και λήξης. 

Διαφορετικές θα είναι και οι εκδηλώσεις της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Η ολυμπιακή φλόγα βρίσκεται στη Φουκουσίμα, απ’ όπου του χρόνου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία. Αυτή τη φορά το φως από τη γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα αποτελέσει τον φάρο της ελπίδας για το μέλλον. Δεν θα φωτίσει μόνο τον δρόμο προς τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της θέλησης για ζωή και θα δώσει τέλος στην κοινωνική αποστασιοποίηση που επιβάλλει ο ιός. Αλλαγές θα υπάρξουν και στους λαμπαδηδρόμους. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι γιατροί, νοσοκομειακό προσωπικό αλλά και άνθρωποι από όλον τον κόσμο που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στη μάχη με τον θανατηφόρο ιό.