Στάδια μετατρέπονται σε νοσοκομεία

Στάδια μετατρέπονται σε νοσοκομεία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην… υπηρεσία των υγειονομικών αρχών διατίθενται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Με τον COVID-19 να έχει βάλει «λουκέτο» σε όλα τα αθλητικά γεγονότα, στάδια όπου έχει γραφτεί σύγχρονη αθλητική ιστορία μετατρέπονται σε νοσοκομεία προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για τα θύματα του φονικού ιού. Στο θρυλικό Μαρακανά, στις εγκαταστάσεις του US Open, στο Principality Stadium της Ουαλίας και σε πολλά άλλα στάδια, αντί για αθλητικούς αγώνες, διεξάγεται ο αγώνας για τη ζωή. Στη διάθεση των ελληνικών αρχών έχουν τεθεί και στάδια της χώρας μας, εάν παραστεί ανάγκη. Οταν πριν από περίπου δύο μήνες στη Γουχάν καθώς και σε άλλες περιοχές της Κίνας τα αθλητικά κέντρα μετατράπηκαν σε νοσοκομεία, αυτό ίσως σε κάποιους να φάνηκε υπερβολικό.

Η ταχεία εξάπλωση της ασθένειας ανάγκασε όμως τις υγειονομικές αρχές και άλλων χωρών να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας. Η αμερικανική ομοσπονδία του τένις ανακοίνωσε ότι ένα μέρος του Billie Jean King National Tennis Center θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο 350 κλινών, όπου θα φιλοξενηθούν ασθενείς. Σε προσωρινό νοσοκομείο έχει μετατραπεί και το Μαρακανά. Το θρυλικό γήπεδο δεν είναι το μόνο που έγινε νοσοκομείο στη Βραζιλία. Στη χώρα της σάμπας, πολλοί αθλητικοί χώροι, όπως το Pacaembou στο Σάο Πάολο, έχουν διατεθεί στις υπηρεσίες υγείας. Και στη Λίμα, στο Αθλητικό Χωριό, όπου το 2019 διέμειναν οι αθλητές των παναμερικανικών αγώνων, τοποθετήθηκαν 900 κρεβάτια και υπάρχουν σχέδια για άλλες 2.100 κλίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή