Αποφάσεις-ανάσα για τις ΠΑΕ

Αποφάσεις-ανάσα για τις ΠΑΕ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκές αποφάσεις για τις ΠΑΕ, που πλήττονται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πρώτη αφορά την αναστολή πληρωμών προς την ΕΠΟ μέχρι τις 30 Αυγούστου, λόγω των συνθηκών και της αβέβαιης κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Η απόφαση σημαίνει ότι η ΕΠΟ θα πάψει να λαμβάνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα χρήματα που αφορούν πειθαρχικά πρόστιμα, ποσοστά από τηλεοπτικά δικαιώματα, μεταγραφές κ.λπ.

Η δεύτερη αφορά την αναστολή έως το τέλος Ιουνίου της εφαρμογής άρθρου του ΚΙΜΠ για τη διαδικασία προσφυγής των ποδοσφαιριστών. Η διάταξη που ανεστάλη, αναφέρει τα εξής: «Ορος του παραδεκτού οιασδήποτε αίτησης λύσης συμβολαίου του παρόντος άρθρου αποτελεί η κοινοποίηση πριν εξωδίκου όχλησης του αιτούντος προς την ΠΑΕ και η παρέλευση άπρακτης προθεσμίας οκτώ ημερών, από την ημέρα της επίδοσης. Η εν λόγω όχληση θα πρέπει να αποστέλλεται μετά την επέλευση των χρονικών ορίων που προβλέπονται στο παρόν άρθρο. Σε περίπτωση που το έτερο μέρος συμμορφωθεί εντός της ως άνω προθεσμίας των οκτώ ημερών, η ενδεχόμενη αίτηση λύσης συμβολαίου θα είναι απαράδεκτη. Διατάξεις με διαφορετικό των ανωτέρω περιεχόμενο, που πιθανόν να υφίστανται σε συμβόλαια κατά το χρόνο στον οποίο περιέρχεται σε ισχύ η παρούσα διάταξη, μπορούν να λαμβάνονται υπόψη».

Επομένως οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να προσφύγουν έως τις 30/6 στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι των συμβολαίων τους από τις ομάδες.

Η τρίτη αφορά την εξουσιοδότηση στον διευθυντή αδειοδότησης Γ. Δημητρίου να έρθει σε επαφή με την UEFA προκειμένου να αλλάξει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν και να παραμείνει μόνο η ποινή του περιορισμού μεταγραφών.

Eπίσης, αποφασίστηκαν: α) η επ’ αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Αρης – ΑΕΚ λόγω των επικρατουσών συνθηκών που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή τους, β) η αποστολή εισηγήσεων από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ προς την εκτελεστική επιτροπή σχετικά με την έδρα που θα δηλώσει η Εθνική Ανδρών για τους αγώνες του Nations League καθώς και για το μέλλον των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και γ) η κάλυψη του υπολοίπου του μισθού των εργαζομένων έως το τέλος Απριλίου, παρότι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεών του. Με την τελευταία απόφαση διαφώνησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης, που πρότεινε η κάλυψη να γίνει έως του ποσού των 3.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ενημέρωσε πως ο διεθνής ελεγκτικός οίκος (PWC) θα καταγράψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για την ΕΠΟ όπως και για τη Σούπερ Λιγκ, η οποία μετά το πόρισμα θα αρχίσει κύκλο επαφών με τον ΠΣΑΠ με θέμα τη μείωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Tέλος, ο Αρης ζήτησε την αναστολή της ποινής που του έχει επιβάλει η FIFA περί απαγόρευσης μεταγραφών λόγω χρεών παλαιότερων διοικήσεων σε ποδοσφαιριστές. Η ΕΠΟ επιφυλάχθηκε να πάρει θέση επειδή η απόφαση επιβολής ποινής δεν ελήφθη από δικό της όργανο αλλά από όργανο της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή