«Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το 2021 θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί»

«Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το 2021 θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επτά περιοχές της Ιαπωνίας και την πρωτεύουσα Τόκιο να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με κανέναν να μη μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσο θα μπορέσουν να διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021. Το βασικό για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, σύμφωνα με τον Ιάπωνα αξιωματούχο, είναι να βρεθεί το εμβόλιο για τον νέο Κορωνοϊό.

«Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς με σιγουριά το πόσο θα μπορεί να είναι υπό έλεγχο η κατάσταση τον Ιούλιο του 2021. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο κατά τη διάρκεια τηλε-συνέντευξη Τύπου.

Ο Τοσίρο Μούτο όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για την περίπτωση που και την επόμενη χρονιά εξακολουθεί να υπάρχει η απειλή του θανατηφόρου ιού, ήταν ξεκάθαρος: «Αντί να σκεφτόμαστε εναλλακτικά πλάνα, πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας. Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να βάλει όση σοφία και τεχνολογία διαθέτει και να δουλέψει σκληρά ώστε να ανακαλυφθούν τα εμβόλια και η θεραπεία».

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 αποτελούσε επιθυμία του Πρωθυπουργού της χώρας Σίνζο Άμπε διότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ολοκληρώνεται η θητεία του. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Άμπε ότι καθυστέρησε να πάρει μέτρα για τον Κορωνοϊό επειδή ήθελε να διεξαχθούν εφέτος οι Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή