«Ναυαγεί» η προγραμματισμένη Σύνοδος της ΔΟΕ στην Αθήνα

«Ναυαγεί» η προγραμματισμένη Σύνοδος της ΔΟΕ στην Αθήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 αγγίζει και τη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το, μέχρι τώρα, πρόγραμμα είναι να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, στην Αθήνα. Το καταστατικό της ΔΟΕ, όμως, θέλει να διεξάγεται μία Σύνοδος στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών, και, έτσι, θεωρείται δύσκολο να διεξαχθούν δύο Σύνοδοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξή του στην Die Welt.

«Δεν έχουμε αποφασίσει για την ημερομηνία της συνεδρίασης για το επόμενο έτος. Είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα, αλλά η μετάθεση των Αγώνων το κάνει αδύνατο», υπογράμμισε ο Γερμανός «Αθάνατος».

Στη Σύνοδο της Αθήνας θα πραγματοποιούνταν και οι εκλογές της ΔΟΕ. Ο Τόμας Μπαχ, στη συνέντευξή του, τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα, αλλά θεωρεί ότι δεν έχει πληγεί η εικόνα του από την καθυστέρηση της απόφασης για την αναβολή των Ολυμπιακών. «Πήραμε μία λογική απόφαση. Στόχος μας ήταν να σώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», δήλωσε.

Η ακύρωση της διοργάνωσης θα προκαλούσε και οικονομικό πρόβλημα στην ανώτατη αρχή του Ολυμπιακού Κινήματος. «Η ασφάλεια της ΔΟΕ καλύπτει την αναβολή. Δεν καλύπτει την ακύρωση. Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος που θα προκύψει από την υφιστάμενη συμφωνία για το 2020, και πως η ΔΟΕ θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για το μερίδιό της στο κόστος. Για εμάς είναι ήδη σαφές ότι θα έχουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον κόστος. Μία ακύρωση θα κατέστρεφε το όνειρο 11.000 αθλητών και των Ιαπώνων που έχουν προετοιμαστεί για αυτούς τους Αγώνες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή