Τηλε-τουρνουά τένις με Ναδάλ και Μάρεϊ

Τηλε-τουρνουά τένις με Ναδάλ και Μάρεϊ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον «παραδοσιακό» αθλητισμό να υπακούει στο «Μένουμε σπίτι», ο ηλεκτρονικός αθλητισμός (esports) συνεχώς κερδίζει έδαφος. Κορυφαίοι αθλητές παίρνουν μέρος σε εικονικούς αγώνες προκειμένου να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και για φιλανθρωπικούς λόγους. Τένις, ιστιοπλοΐα, μηχανοκίνητος αθλητισμός, πάλη, αλλά και ομαδικά σπορ, διοργανώνουν τα δικά τους πρωταθλήματα, καθώς ο νέος κορωνοϊός έχει βάλει «λουκέτο» στον πραγματικό αθλητισμό.

Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου, πρωταθλητές του τένις με εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς φίλαθλους, όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Αντι Μάρεϊ, θα αφήσουν τη ρακέτα και με το χειριστήριο τηλεπαιχνιδιού στο χέρι θα διεκδικήσουν έναν διαφορετικό τίτλο. Στη Μαδρίτη, θα διεξαχθεί η εικονική διοργάνωση του γνωστού τουρνουά τένις. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 16 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους. Ο νικητής θα κερδίσει 150.000 ευρώ, τα οποία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει είτε για να βοηθήσει τενίστες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είτε να τα δωρίσει σε κάποιο φορέα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. «Με μεγάλη χαρά θα αγωνιστώ στο Virtual Madrit Masters. Υπόσχομαι ότι θα τα δώσω όλα για τον τίτλο», δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ.

Το χειριστήριο και η οθόνη έχει, προς το παρόν, αντικαταστήσει τα σχοινιά και τη θάλασσα για τους φίλους της ιστιοπλοΐας. Η eSailing διεκδικεί τα τελευταία χρόνια το δικό της κοινό, με τους eSailors να έχουν αυξηθεί λόγο του ιού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εικονική ρεγκάτα της Γένοβας, ενώ ακόμη και εθνικές ομοσπονδίες έχουν μπει στο παιχνίδι των esports. Στη Virtual Regatta Inshore της Ιρλανδίας παίρνουν μέρος και κορυφαίοι αθλητές της όπως η «ασημένια» ολυμπιονίκης του Ρίο στα Laser Radial, Αναλίζ Μέρφι. Στη Μ. Βρετανία διεξάγεται το Lockdown Cup.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή