Ποδόσφαιρο: Τρίτη μεταγραφική περίοδος

Ποδόσφαιρο: Τρίτη μεταγραφική περίοδος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συρρίκνωση της θερινής μεταγραφικής περιόδου και την εισαγωγή μιας έξτρα ακόμη περιόδου μεταγραφών μέσα στη σεζόν 2020-2021 φέρεται να μελετά η FIFA, δεδομένης της αναπροσαρμογής του προγράμματός της λόγω του παρόντος «παγώματος» κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας. Παράλληλα έρχονται στο φως πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το σχέδιο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων εν μέσω καλοκαιριού.

Κατά πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στον διεθνή Τύπο, η FIFA σκοπεύει να επιτρέψει μια πολύ ευέλικτη θερινή μεταγραφική περίοδο ώστε κάθε ομοσπονδία να πάρει τις αποφάσεις που ταιριάζουν στη χώρα της, τόσο από πλευράς εξάπλωσης του κορωνοϊού όσο και με βάση το πόσο κοντά στην ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020 βρίσκεται. Ετσι, καθεμιά από τις 211 ομοσπονδίες στον κόσμο θα μπορεί να έχει απόλυτη ελευθερία επιλογής των ημερομηνιών μεταγραφών, ενώ ένα έξτρα παράθυρο για μεταγραφές μπορεί να ακολουθήσει το φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της FIFA στη γερμανική τηλεόραση, ύστερα από ένα καυτό (αγωνιστικά) καλοκαίρι.

Οπως μετέδωσε χθες το ραδιοφωνικό δίκτυο SER της Ισπανίας, η UEFA και η Ενωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων έχουν συμφωνήσει στην ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων μέσα στον Ιούλιο και μετά τη διεξαγωγή με… συνοπτικές διαδικασίες των υπόλοιπων γύρων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ μέσα σε δύο βδομάδες τον Αύγουστο. Το σχέδιο, κατά το ισπανικό δίκτυο, προβλέπει τη διεξαγωγή μονών αγώνων για κάθε ζευγάρι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς φιλάθλους.

Θετική, τέλος, ήταν η εντύπωση που άφησε η άμεση παρέμβαση της υπουργού Αθλητισμού της Ισπανίας, Ιρένε Λοθάνο, μετά την ανακοίνωση της Ρεάλ Σοσιεδάδ ότι θα άρχιζε κανονικές προπονήσεις. Η κ. Λοθάνο ξέκοψε κάτι τέτοιο, υποχρεώνοντας την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν να επιστρέψει στα προγράμματα φυσικής κατάστασης κατά μόνας και κατ’ οίκον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή