Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού αλλά και τις αθλητικές δράσεις που πραγματοποιούν το υφυπουργείο Αθλητισμού και οι αθλητές εν μέσω της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού ενημερώθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κορυφαίους αθλητές του παρόντος και του παρελθόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αναμένεται να επαναρχίσουν, χωρίς θεατές, τον Μάιο ενώ θα δοθεί μεγάλη βάση για τη σωστή επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να «συναντήσει» ινδάλματα του ελληνικού αθλητισμού και να ενημερωθεί για την προετοιμασία των νεότερων και τις αθλητικές δράσεις των παλαιότερων. Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη («ασημένια» ολυμπιονίκης στο πόλο), η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου («ασημένια» ολυμπιονίκης στο πόλο), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας («χρυσός» ολυμπιονίκης στην άρση βαρών), ο Νίκος Κακλαμανάκης («χρυσός» ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα), η Άννα Κορακάκη («χρυσή» ολυμπιονίκης στη σκοποβολή), η Κατερίνα Στεφανίδη («χρυσή» ολυμπιονίκης στο επί κοντώ), ο Λευτέρης Πετρούνιας («χρυσός» ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική), ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης («χρυσός» παραολυμπιονίκης μπότσια), οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας και οι παλαιοί διεθνείς μπασκετμπολίστες Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεσυνάντησης, οι αθλητές συνεχάρησαν τον κ. Μητσοτάκη και την Ελληνική Κυβέρνηση για τα έγκαιρα μέτρα που ελήφθησαν. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις δράσεις του προγράμματος του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», το οποίο υλοποιούν πρωταθλητές μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά, αλλά, εξαιτίας του ιού Covid 19, διεύρυνε τις δράσεις του με αιμοδοσίες, συμβουλές για γυμναστική στο σπίτι αλλά και δημοπρασίες που έχουν ως στόχο να στηριχθεί οικονομικά ο αγώνας της χώρας κατά του νέου Κορωνοϊού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε εκτενής αναφορά για τη δυναμική του σωστά οργανωμένου εθελοντισμού, ο οποίος αποτελεί και δείγμα μιας αναπτυγμένης κοινωνίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης υπήρχε εγκάρδιο κλίμα, ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τους πρωταθλητές αλλά και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Εφόσον δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, μέσα στον Μάιο αναμένεται να υπάρξει επανεκκίνηση για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μάλιστα, αύριο ο κ. Αυγενάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τις διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων ώστε να συζητηθούν προτάσεις για την ομαλή επανεκκίνηση των προπονήσεων των πρωταθλητών μας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή