Στο εξωτερικό ο ΠΑΟΚ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξω από τα σύνορα θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να ανατρέψει τα δεδομένα που έθεσαν οι εντός Ελλάδος δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες του στερούν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης του τίτλου εάν και εφόσον ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Το -7 από τον Ολυμπιακό μέσα στους αγωνιστικούς χώρους έγινε -14 με δικαστικές αποφάσεις, διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ.

Η μόνη διέξοδος για τον ΠΑΟΚ είναι να προσφύγει στο CAS, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανατρέψει εκεί την κατάσταση και να ξαναμπεί στο παιχνίδι του τίτλου ή τουλάχιστον να δικαιωθεί ηθικά, μιας και οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες έκδοσης τελεσίδικης απόφασης πριν κλείσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απευθυνθεί σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο στο εξωτερικό, που θα διερευνήσει την υπόθεση ώστε να καταθέσει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 15 ημερών προσφυγή στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με βασικό επιχείρημα ότι δεν έπρεπε να κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ως δεσμευτική η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη σύνθεση της οποίας ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί ευθέως.

Θιγόμενη από την απόφαση είναι και η Ξάνθη, η οποία μπλέκει ακόμα και σε σενάρια αγωνιστικού υποβιβασμού, καθώς μετά την αφαίρεση των βαθμών, θα ξεκινήσει τα πλέι άουτ με έναν βαθμό διαφορά από τον Παναιτωλικό και 7 β. από τον Πανιώνιο. Η ακριτική ομάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΠΑΟΚ με προσφυγή στο CAS. Μέχρι τώρα, περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

«1. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι μηχανισμός του ελληνικού κράτους. 2. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωσε: “Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι γνωμοδοτική”, αυτό σημαίνει ότι θα κρίνουν τα ελληνικά δικαστήρια (αρμόδια όργανα). 3. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε το ίδιο. 4. Προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα προκειμένου να εξετάσουν την ουσία της υπόθεσης και να τη δικάσουν. Αντ’  αυτού τα όργανα έκριναν ότι η απόφαση του μηχανισμού του ελληνικού κράτους είναι ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ. 5. Δεν δίκασαν, στηρίχθηκαν σε ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ αλλά ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ γι’ αυτούς απόφαση. 6. Αρα ποιος ο λόγος να προσφεύγει κάποιος σε 1ο βαθμό και 2ο βαθμό όταν οι αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού είναι δεσμευτικές; 7. Τι δεν πάει καλά;;; 8. Ολο αυτό είναι λογικό;;; ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΕΑ μελέτησε πάνω από 1.000 σελίδες σε 3 ημέρες, εκ των οποίων οι 2 ήταν Σαββατοκύριακο και έβγαλε μια απόφαση όπως χαρακτηρίστηκε από τα αρμόδια όργανα, ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ».

Η αμφισβήτηση του ΠΑΟΚ επί της διαδικασίας αλλά και επί ορισμένων μελών της ΕΕΑ, όπως εκφράστηκε με ανακοίνωσή του τη μέρα έκδοσης της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισας χαρακτήρισε κατάπτυστη και παράνομη την εν λόγω ανακοίνωση και τόνισε ότι το φαινόμενο της πολυϊδιοκτησίας είναι καταστρεπτικό για το ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή