Δημοπρασίες, δωρεές κατά του κορωνοϊού

Δημοπρασίες, δωρεές κατά του κορωνοϊού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο προσφέρουν προσωπικά αντικείμενα, αλλά και χρήματα. Στην Ελλάδα, στον δρόμο που άνοιξαν οι Νίκος Γκάλης και Μιχάλης Ζαμπίδης βαδίζουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, καθώς και άλλοι πρωταθλητές μας, οι οποίοι μέσα από το πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε αθλητικά», δίνουν ιδιωτικά ενθύμια ώστε με τα χρήματα από τις δημοπρασίες να ενισχυθεί το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας.

Δίπλα στη ρεπλίκα φανέλα από το «Ευρωμπάσκετ ’87» με την υπογραφή του Νίκου Γκάλη και στα πυγμαχικά γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη, προστέθηκαν η ρακέτα με την οποία ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το ΑΤΡ του Λονδίνου και η εμφάνιση που φορούσε η Μαρία Σάκκαρη όταν έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στους «16» του Αυστραλιανού Οπεν. Για τα δύο πρώτα αντικείμενα οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 1.700 και τα 1.000 ευρώ, αντίστοιχα.    

Οι Ελληνες αθλητές, όμως, δεν είναι οι μόνοι που έβγαλαν στο… σφυρί προσωπικά τους αντικείμενα. Αστέρια του αθλητισμού από όλο τον κόσμο προσπαθούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των υγειονομικών αρχών των χωρών τους. Τη Μεγάλη Δευτέρα, η φανέλα που φορούσε ο Μάρκος Γιορέντε όταν σκόραρε τα δύο γκολ κατά της Λίβερπουλ ανήλθε σε 8.500 ευρώ. Η μπλούζα που φορούσε ο Ράφα Ναδάλ όταν κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός το 2019 άγγιξε τις 20.500 ευρώ και η στολή του οδηγού Κάρλος Σάινθ τις 9.100 ευρώ. Η Μαρία Σαράποβα προσέφερε μία ρακέτα και έχει ξεκινήσει καμπάνια για να βοηθήσει τα νοσοκομεία της Μόσχας και ο ποδηλάτης Αλμπέρτο Κονταδόρ έδωσε το ποδήλατο που χρησιμοποίησε στον Γύρο της Γαλλίας το 2011. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δίνουν χρήματα. Οπως η τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ που δώρισε 30.000 ευρώ στα νοσοκομεία της Ρουμανίας και ο Γιουσέιν Μπολτ 3.000 ευρώ για τα νοσοκομεία της Αυστραλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή