Ο κορωνοϊός κατέβασε την… αυλαία στον ευρωπαϊκό στίβο για το 2020

Ο κορωνοϊός κατέβασε την… αυλαία στον ευρωπαϊκό στίβο για το 2020

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού κατέβασε την… αυλαία στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του ευρωπαϊκού στίβου για το 2020. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου, στο στάδιο «Charlety», στο Παρίσι. Ετσι, ουσιαστικά, οι ευρωπαίοι αθλητές του στίβου δεν θα αγωνιστούν το 2020 σε καμία μεγάλη διοργάνωση κλασικού αθλητισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχαν επεξεργαστεί λύσεις για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης αλλά το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας δεν έδωσε την έγκριση με το σκεπτικό της διασφάλισης της δημόσιας υγείας καθώς ο θανατηφόρος ιός Covid 19 έχει «αγκαλιάσει» όλο τον πλανήτη.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρίσι 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένας σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική Επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία, πως μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στην διεξαγωγή των αγώνων. Παρότι λυπούμαστε γι ΄αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε οι απαισιόδοξοι (ή απλώς ρεαλιστές)», σχολίασε ο Περικλής Ιακωβάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών.  Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 7-8 Μαΐου με θέματα που αφορούν κυρίως με τους αγώνες που έχουν αναβληθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή