Ποδόσφαιρο: Σφοδρές αντιδράσεις στην Ολλανδία

Ποδόσφαιρο: Σφοδρές αντιδράσεις στην Ολλανδία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ακύρωση της φετινής σεζόν, μετά την απαγόρευση δημοσίων εκδηλώσεων ώς την 1η Σεπτεμβρίου εκ μέρους της ολλανδικής κυβέρνησης, έχει προξενήσει έντονες αντιδράσεις από αρκετές ομάδες. Μάλιστα, η Ουτρέχτη, που θεωρούσε ότι είχε πιθανότητες να «αρπάξει» μία θέση για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσβάλει την απόφαση της ομοσπονδίας στα δικαστήρια, με τον πρόεδρο Τάις φαν Ες να κάνει λόγο για «μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο».

Βάσει της απόφασης δεν θα απονεμηθεί τίτλος φέτος στην Ολλανδία, για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τη χώρα θα εκπροσωπήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ οι συμπρωτοπόροι μέχρι την 26η αγωνιστική Αγιαξ και Αλκμααρ, και στο Γιουρόπα Λιγκ οι Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ. Οχι ότι οι άλλες ομάδες χάρηκαν, φυσικά: «Τι ανοησίες είναι αυτές; Εμείς είμαστε πρώτοι, η διαφορά τερμάτων δεν μετράει;» είπε ο Χακίμ Ζίγεχ του Αγιαξ.

Αντιθέτως, η ιταλική κυβέρνηση στέλνει πίσω στα γήπεδα τις ομάδες του Καμπιονάτο, επιτρέποντας από 4 Μαΐου την ατομική προπόνηση και από 18 Μαΐου τις κανονικές προπονήσεις σε γκρουπ, κι έτσι από τον Ιούνιο αναμένεται η επιστροφή στη δράση. Πάντως, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, είπε ότι η ομάδα του θα δεχόταν να κριθεί ο φετινός τίτλος σε μονό μπαράζ με τη Γιουβέντους.

Χθες, έγινε γνωστό ότι η FIFA θα προτείνει στη Διεθνή Ομοσπονδία Κανονισμών Ποδοσφαίρου (IFAB) την αύξηση των επιτρεπόμενων αλλαγών ανά ομάδα από τρεις σε πέντε έως τα τέλη του 2021, ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται περισσότερο οι παίκτες ενόψει μιας πολύ εντατικής σειράς αγώνων τους προσεχείς μήνες, κι ενώ έχουν μείνει επί αρκετές εβδομάδες εκτός προπονήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή