Οι επιστήμονες θα «σφυρίξουν» την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Οι επιστήμονες θα «σφυρίξουν» την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιστήμονες θα έχουν τον πρώτο λόγο για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ενώ η επιστροφή στην επί κορωνοϊού κανονικότητα θα περιλαμβάνει τεστ ανίχνευσης Covid-19, και, φυσικά, η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους θα πραγματοποιηθεί τμηματικά σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε μία τηλε-συνέντευξη έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του αθλητισμού.  

Με τη φράση «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» ο υφυπουργός του Αθλητισμού έδειξε πόσο κρίσιμη για την υγεία των αθλητών είναι η προσπάθεια για την επανεκκίνηση της αθλητικής ζωής της χώρας . «Η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά. Θα πηγαίνουμε σταδιακά. Η πανδημία μας έφερε όλους πιο κοντά. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια, αγκάλιασε το μήνυμα "μένουμε στο σπίτι". Εχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.200 φιάλες αίμα. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες.

Στις δημοπρασίες των αθλητικών αντικειμένων το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνάει τα 50.000 ευρώ. Αύριο επιστρέφουν στις προπονήσεις αθλητές που έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε στείλει σε 33 αθλητικά κέντρα από 15.000 μάσκες και 15.000 γάντια μιας χρήσεως, 700 λίτρα αντισηπτικό και 25 ειδικά θερμόμετρα για μέτρηση εξ αποστάσεως», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλε-συνέντευξης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και τα μέλη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του υφυπουργείου, υπήρξε αναφορά για την έναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία θα αποφασιστεί ύστερα από εισήγηση της διοργανώτριας αρχής και με την σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων ενώ οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών. Από αύριο επιστρέφουν στις προπονήσεις και οι ποδοσφαιριστές της SL1. Θα προπονούνται σε ολιγομελείς ομάδες με στόχο την ενδυνάμωση της φυσικής τους κατάστασης. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για Covid -19 ενώ εάν υπάρξει ένα θετικό κρούσμα θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία (ιχνηλάτηση επαφών κλπ). Ανάλογη θα είναι η επανέναρξη και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα.   

Για ακόμα μία φορά οι ιθύνοντες του αθλητισμού υπογράμμισαν τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. «Ο ερασιτεχνικός και ο μαζικός αθλητισμός για εμάς αποτελούν προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και αναφέρθηκε και στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων που ετοιμάζει η ΓΓΑ καθώς, όπως τόνισε, προτεραιότητα του υφυπουργείου είναι η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή