Προς επανεκκίνηση η Γερμανία, όλα ανοικτά στην Αγγλία

Προς επανεκκίνηση η Γερμανία, όλα ανοικτά στην Αγγλία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που στη Γερμανία φαίνεται ότι οδεύουν προς επανεκκίνηση της Μπουντεσλίγκα το άλλο Σαββατοκύριακο, στην Αγγλία όλα παραμένουν ανοικτά σχετικά με την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ, ακόμη και… η διάρκεια κάθε αγώνα. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων που συνθέτουν τη Γερμανία αναμένεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ρόιτερς, να δοθεί το πράσινο φως για να γίνει από τις 15 Μαΐου και μετά η Γερμανία η πρώτη χώρα που θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημά της μετά το δίμηνο πάγωμα των διοργανώσεων – φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών. Αντιθέτως, η Αγγλία φαίνεται ακόμη να βρίσκεται πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα εάν θα επεκταθεί η περίοδος εγκλεισμού των Βρετανών μετά τις 11 Μαΐου, ενώ σήμερα συνέρχεται η μεικτή επιτροπή αξιωματούχων του αθλητισμού, κυβερνητικών στελεχών και λοιμωξιολόγων για μελέτη της κατάστασης αναφορικά με τον αθλητισμό στη Βρετανία.

Την επόμενη Δευτέρα, έχοντας υπόψη τι θα έχει αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα, θα ψηφίσουν τα μέλη της Πρέμιερ Λιγκ τι θα κάνουν με το αγγλικό πρωτάθλημα, κι ενώ στόχος παραμένει η επανέναρξη στις 8 Ιουνίου. Πολλοί γιατροί των συλλόγων εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν, ζητώντας αναλυτικές οδηγίες, και με το επίπεδο ευθύνης του καθενός τους. Ο δε πρόεδρος της ένωσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, Γκόρντον Τέιλορ προτείνει να είναι μικρότερης διάρκειας οι αγώνες αυτό το καλοκαίρι, με ημίχρονα κάτω των 45 λεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή