«Εδειξε» τη σέντρα η Αγκελα Μέρκελ

«Εδειξε» τη σέντρα η Αγκελα Μέρκελ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 15 ή 22 Μαΐου τοποθετείται πλέον η επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, κάτι που θα διευκρινιστεί κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της γερμανικής λίγκας, της πρώτης που θα επιστρέψει στα γήπεδα μετά τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού.

Κατά τη χθεσινή συνεργασία της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας αποφασίστηκε η επανέναρξη κεκλεισμένων των θυρών του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος «κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαΐου».

Η αρχική πρόθεση της Μπουντεσλίγκα ήταν να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι από τις 9 Μαΐου, αλλά αυτό έχει πια πάρει αναβολή. Σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση αυτή έχει παίξει ο εντοπισμός (τουλάχιστον) 10 θετικών δειγμάτων στους ελέγχους των 36 ομάδων των δύο πρώτων κατηγοριών στη Γερμανία, γεγονός που φαίνεται να δικαιώνει την πιο συντηρητική θέση της κ. Μέρκελ (σε σχέση με τους επικεφαλής των κρατιδίων) για πιο προσεκτικό άνοιγμα μετά το lockdown. Με εννέα αγωνιστικές να απομένουν, ο στόχος είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 30 Ιουνίου.

«Τα μάτια της Ευρώπης και όλου του κόσμου θα είναι πάνω μας», έγραψε σε εφημερίδα της Φρανκφούρτης ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μάνουελ Νόιερ. Πράγματι, και η Πρέμιερ Λιγκ παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στη Γερμανία, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αμυντικός της Αρσεναλ Σωκράτης Παπασταθόπουλος, θέλοντας να δει πώς θα εκκινήσει η Μπουντεσλίγκα και τι πρωτόκολλα υγείας θα εφαρμοσθούν.

Οι Αγγλοι, πάντως, αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στους οπαδούς να εκφράζονται από το σπίτι τους σαν να είναι στην κερκίδα, και να τους ακούν οι ποδοσφαιριστές. Μια γερμανικής παραγωγής εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα θα επιτρέπει στους φιλάθλους να φωνάζουν, να χειροκροτούν, να σφυρίζουν κ.λπ. κατ’ οίκον και ο ήχος να μεταφέρεται στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο όπου θα διεξάγεται ο κάθε αγώνας. Ηδη, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ έχουν αρχίσει επαφές με τη δημιουργό εταιρεία για χρήση της εφαρμογής στους αγώνες τους, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα… ελέγχου του ήχου για τους φιλοξενουμένους, ώστε να ακούγονται λιγότερο από τους φίλους των γηπεδούχων!

Στην Ισπανία, όλοι οι παίκτες της Πριμέρα Ντιβισιόν περνούν από έλεγχο για κορωνοϊό και ετοιμάζονται για πλήρη επιστροφή στις προπονήσεις, με τον πρόεδρο της Λα Λίγκα, Χαβιέρ Τέμπας, να δηλώνει ότι «είναι πιο επικίνδυνο να πηγαίνει κανείς στο φαρμακείο παρά να κάνει προπονήσεις». Οι ισπανικές ποδοσφαιρικές αρχές προβλέπουν τον εντοπισμό 30 θετικών δειγμάτων στις δύο μεγάλες κατηγορίες της χώρας, κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει τη διαδικασία επιστροφής στη δράση, με την επιβολή καραντίνας μόνο στους μολυσμένους παίκτες, όπως δηλώνουν οι ποδοσφαιρικοί επιτελείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή