Σάλος από την «επικήρυξη» αθλητικών συντακτών

Σάλος από την «επικήρυξη» αθλητικών συντακτών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρή ήταν η καταδίκη για την αφισοκόλληση σε περιοχές του Πειραιά με την οποία στοχοποιούνται τέσσερις αθλητικοί δημοσιογράφοι και ένας δικηγόρος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και άλλοι φορείς του ελληνικού αθλητισμού πήραν θέση και καταδίκασαν το περιστατικό.

Στις αφίσες, οι οποίες τοιχοκολλήθηκαν στην πλατεία Αλεξάνδρας, έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη και σε άλλες περιοχές του Πειραιά, υπήρχαν τα πρόσωπα των δημοσιογράφων και του δικηγόρου και συνοδεύονταν από υβριστικούς χαρακτηρισμούς. «Ο αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. 

Ομοίως και η δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον αθλητισμό μας και τη δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας», ήταν η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.     

Στις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια ο κλάδος του αθλητικού ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και καταδίκασε το περιστατικό. «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή στοχοποίηση με αφίσες τεσσάρων αθλητικών συντακτών. Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας, και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιθέσεις που, μέχρι σήμερα, περιελάμβαναν “ανακοινώσεις” με απειλές, εξυβρίσεις στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ως συνέχεια χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η στοχοποίηση πήρε μορφή δημόσιας διαπόμπευσης. Η ΕΣΗΕΑ δεν θα δεχθεί να στοχοποιούνται οι συνάδελφοι. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να πάρουν θέση και να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης των δημοσιογράφων», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Ο ΠΣΑΤ, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται, η ελεύθερη άποψη και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» και καλεί τους δημοσιογράφους να προασπίσουν με τη σειρά τους τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία. «Για το αποτρόπαιο της πράξης, ο ΠΣΑΤ ζητεί την άμεση παρέμβαση των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας και καλεί τους εντεταλμένους φορείς της να αναλάβουν δράση για την πλήρη διαλεύκανση και παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της». Το περιστατικό καταδίκασαν ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και η Ενωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή