Οριστικά το καλοκαίρι του 2022 οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες

Οριστικά το καλοκαίρι του 2022 οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διεξαγωγή των 19ων Μεσογειακών Αγώνων σε νέες ημερομηνίες συμφώνησαν από κοινού η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, η Οργανωτική Επιτροπή «Οράν 2021» και η Κυβέρνηση της Αλγερίας. Έτσι οι Μεσογειακοί Αγώνες «Οράν 2021» θα διοργανωθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης και αξιολόγησης των νέων διεθνών δεδομένων, που προκύπτουν στο πλαίσιο της απόφασης αναβολής της διεξαγωγής των Αγώνων το 2021, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από την πρωτοφανή εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει την αναβολή πολλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, κορυφαία των οποίων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

Η απόφαση για μεταφορά τους το 2022 πάρθηκε για τους εξής λόγους:

1. Η προστασία της υγείας των Αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται στους Μεσογειακούς Αγώνες,

2. Η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας των Αθλητών, της συμμετοχής των καλυτέρων Αθλητών της Μεσογείου και του υψηλού αγωνιστικού ενδιαφέροντος των Αγώνων, σε περίοδο που δεν έχουν προγραμματισθεί άλλες μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις,

3. Η λειτουργικότητα του ενιαίου παγκόσμιου αθλητικού προγράμματος,

4. Η πόλη του Οράν και η Αλγερία να προσφέρουν στο Μεσογειακό αθλητικό κίνημα, εξαιρετικούς Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή «Οράν 2021» αποφάσισε ότι η 25η Ιουνίου 2022 θα είναι αφιερωμένη στην τελετή έναρξης των 19ων Μεσογειακών Αγώνων και ότι η τελετής λήξης των Αγώνων στις 5 Ιουλίου 2022, ημέρα που συμπίπτει με τον εορτασμό της 60ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλγερίας, θα αποτελέσει ευκαιρία για τη διοργάνωση μιας λαμπρής εκδήλωσης με συμβολισμούς για όλη τη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή