11χρονος έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού Τόνι Χοκ, κάνοντας στροφή 1080 μοιρών με σκέιτμπορντ (βίντεο)

11χρονος έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού Τόνι Χοκ, κάνοντας στροφή 1080 μοιρών με σκέιτμπορντ (βίντεο)

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρεκόρ του θρυλικού Αμερικανού σκειτμπόρντερ Τόνι Χοκ κατέρριψε ένα 11χρονο παιδί-θαύμα από τη Βραζιλία, πραγματοποιώντας στροφή 1080 μοιρών στον αέρα και προσγειώνοντας επιτυχώς τη σανίδα του στη ράμπα που προπονείται με τις ώρες κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ο Τόνι Χοκ, ο δημοφιλέστερος ίσως χειριστής της σανίδας με τις τέσσερις ρόδες του κόσμου, σε ηλικία 31 ετών, είχε καταφέρει να ολοκληρώσει επιτυχώς μία στροφή 900 μοιρών το 1999, η οποία αποτελούσε και το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Το κλείσιμο των σχολείων έδωσε στον 11χρονο Gui Khury άπλετο χρόνο, ώστε να εξασκήσει χωρίς περισπάσεις το πάθος του για το σκέιτμπορντ και να καταφέρει από τη μία στιγμή στην άλλη να λάβει μία σχεδόν θρυλική θέση στον χώρο των extreme sports.

Το σκέιτμπορντ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως ολυμπιακό άθλημα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο, οι οποίοι αναμένεται να διεξαχθούν κατά το διάστημα 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021, πέρνοντας αναβολή ενός έτους λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή