Καλός και ο Φολία, ελλείψει χρημάτων για την AEK

Καλός και ο Φολία, ελλείψει χρημάτων για την AEK

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H είδηση πως τα πρώτα μεταγραφικά βέλη της AEK στράφηκαν προς τον 30χρονο Αντόνιο Φολία, κάθε άλλο παρά θεωρήθηκε ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τους οπαδούς της. O παροπλισμένος εδώ και μήνες πρώην διεθνής της Πόρτο δεν μοιάζει με ιδανική περίπτωση για μια ομάδα που θα δοκιμαστεί σκληρά τους επόμενους μήνες, σε συνθήκες συνεχούς ανταγωνισμού και με έπαθλο έναν τίτλο πρωταθλήματος ύστερα από πολλά χρόνια ανομβρίας. Οταν οι αντίπαλοι έχουν εξοπλιστεί με ακριβά όπλα, θα περίμενε κάποιος ανάλογη ενίσχυση και για την πρωτοπόρο, αλλά στην AEK δεν είναι κοινό μυστικό ότι χρήματα για πολυτέλειες δεν υπάρχουν. O Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει την εμβέλεια του Σωκράτη Κόκκαλη ή του ομίλου Βαρδινογιάννη, ούτε και ο ίδιος προσπάθησε ποτέ να ισχυριστεί το αντίθετο και να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις. Τα δεδομένα είναι απλά. Τα χρήματα ίσα που φθάνουν (αν φθάνουν) για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και πάλι καλά που έφθασε ο Γενάρης χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Οι απαισιόδοξοι περίμεναν από νωρίς το… κανόνι και ήταν ευχάριστη έκπληξη η συνετή διαχείριση που εξασφαλίζει μέχρι στιγμής ταξίδι χωρίς κλυδωνισμούς και σκαμπανεβάσματα. O Φερνάντο Σάντος έχει εισπράξει την αναγνώριση και την αγάπη των οπαδών της AEK. O χαρακτήρας και η δουλειά του επέτρεψαν να σβηστεί επιτέλους το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη N. Φιλαδέλφεια, αλλά τώρα που διαλέγει τον Φολία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τις τρεις δικές του επιλογές του καλοκαιριού, μόνο ο Γκαμάρα έπιασε. O μεν Ραμπεσαντρατανά ήλθε, άραξε και

αποχώρησε φορτωμένος λεφτά και κιλά, ο δε Μιελκάρσκι έφυγε με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, χτυπημένος από τραυματισμό που έφερε μαζί του φτάνοντας στην Ελλάδα. Αρα, οι επιλογές του Σάντος δεν είναι κατ’ ανάγκη οι καλύτερες, οπότε ρίσκο πρέπει να θεωρείται ο Φολία και ο κάθε άλλος παίκτης που θα αποκτηθεί με τη διαδικασία του… λαχείου, ελλείψεως ταμείου με το απαιτούμενο βάθος.

Ο νέος χρόνος έρχεται με σκληρές δοκιμασίες. Μέσα σε 15 ημέρες, η AEK θα παίξει εκτός με Ηρακλή, ΠΑΟΚ και εντός έδρας με Ολυμπιακό. Οσο πιθανές είναι τρεις νίκες, άλλο τόσο πιθανές είναι τρεις ισοπαλίες ή και τρεις ήττες ακόμα. Το ότι η ομάδα μέχρι στιγμής πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σημαντική ενίσχυση. Κι όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο ρευστό, διοίκηση και προπονητής πρέπει να ξεσηκώσουν τα κόλπα των ταχυδακτυλουργών για να μάθουν να βγάζουν λαγούς από άδειες τσέπες και καπέλα…

Οσον αφορά τα άκρα, αφού ο 41χρονος τεχνικός των «πειραιωτών» έδωσε σε κύπελλο και Ευρώπη, ουκ ολίγες ευκαιρίες στον Δημήτρη Μαυρογενίδη για να κρατήσει τη θέση στη δεξιά πλευρά, τελικά αποφάσισε με… καθυστέρηση να τον τραβήξει στον πάγκο (καθώς η αλυσίδα των απογοητευτικών του εμφανίσεων φάνταζε δίχως τέλος) και να καθιερώσει τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Τον ποδοσφαιριστή που είχε εντυπωσιάσει, αρχές Οκτωβρίου, ως δεξί μπακ στον αγώνα της εθνικής με την Αγγλία στο «Ολντ Τράφορντ». Στη θέση αυτή κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού για το πρώτο μισό των υποχρεώσεων της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή