Εκλογές το φθινόπωρο για τις νέες διοικήσεις των ομοσπονδιών

Εκλογές το φθινόπωρο για τις νέες διοικήσεις των ομοσπονδιών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κάλπες θα προσέλθουν το προσεχές φθινόπωρο οι αθλητικοί σύλλογοι – σωματεία προκειμένου να εκλέξουν τις νέες διοικήσεις των ομοσπονδιών. Οι αρχαιρεσίες στις 48 ομοσπονδίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4639/2019. Οσον αφορά τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η ολομέλεια θα αποφασίσει στις 19 Μαΐου.

Οι αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο νέος κορωνοϊός, όμως, ανέβαλε τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να κληθεί το υφυπουργείο Αθλητισμού να αποφασίσει. «Η αναβολή των Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εγινε μια ενημέρωση του πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα του αθλητισμού, στην οποία αναφέρθηκε και αυτό το θέμα. Αναλύθηκαν τα επιχειρήματα και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Η διάταξη θα κατατεθεί ταχύτατα και θα ισχύσουν οι θητείες και τα όρια ηλικίας που έχουμε ψηφίσει ήδη, ενώ θα καθοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην ΕΡΤ1.

Εκλογές θα διεξαχθούν και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA. Η μελέτη συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «διακήρυξη προθέσεων» με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση στο μητρώο αθλητικών φορέων, το οποίο δημιουργείται στη γενική γραμματεία Αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ομοσπονδίες έχουν καθυστερήσει να στείλουν στοιχεία των σωματείων τους. Γι’ αυτόν τον λόγο το υφυπουργείο θα ανεβάσει την επόμενη εβδομάδα ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε οι εκπρόσωποι των σωματείων να δηλώνουν οι ίδιοι τα στοιχεία τους. Μέσα από αυτό το μητρώο θα πραγματοποιηθεί και η οικονομική στήριξη των σωματείων από την πολιτεία.   

• Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο στάδιο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Ετσι, θα επιτραπούν προπονήσεις με περισσότερα άτομα σε ανοικτούς χώρους, ενώ θα ανοίξουν και οι κλειστοί (με περιορισμούς ατόμων). Επίσης, θα υπάρξει πρόβλεψη για να ξεκινήσουν προπονήσεις οι νέοι που θα δώσουν εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή