Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διήμερο 6-7 Ιουνίου αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ 1 να είναι η ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο το όποιο διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Οπως ανακοινώθηκε, θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Η απόφαση για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ήταν το επόμενο βήμα της κυβερνητικής απόφασης με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του συνεταιρισμού για να επιτραπούν οι «ομαδικές προπονήσεις».

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν και πρόσθεσε: «Εχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε».

Οι ομάδες ενημερώθηκαν πως θα έχουν δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα σύμφωνα με την εγκύκλιο του IFAB και ότι οι προπονητές θα μπορούν να καταρτίζουν αποστολές των 20 ποδοσφαιριστών αντί των 18, ενώ η Σούπερ Λιγκ 1 επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, κατά πλειοψηφία.

Η Ξάνθη κατέθεσε αίτημα να τις επιστραφούν πέντε βαθμοί (από τους συνολικά 12 που της αφαιρέθηκαν με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ), λόγω της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, για παράβαση του νόμου για τη μετοχική σύνθεση των ΑΑΕ. Η εισήγηση του νομικού συμβούλου του συνεταιρισμού Γ. Οικονομάκη ήταν αρνητική: «Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου της Λίγκας. Εκδόθηκε, ωστόσο, πριν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία έλαβε υπόψη της την εν λόγω απόφαση», επειδή η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου «αναφέρει ρητώς ότι χορηγεί αναστολή στην απόφαση της ΕΕΑ για αναστολή πιστοποιητικού. Και το κάνει γιατί διαβλέπει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να μην μπορέσετε να παίξετε στα πλέι άουτ. Αυτό χαρακτηρίζεται αδιόρθωτη βλάβη και προβλέπει όχι την αφαίρεση βαθμών. Εάν στη συνέχεια υπάρξει δικαστική ή πειθαρχική απόφαση, τότε ναι θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί».

Από την πλευρά της Ξάνθης, ο κ. Στράτος τόνισε πως η απόφαση για την αφαίρεση των βαθμών είναι σε συνέχεια της αφαίρεσης πιστοποιητικού και ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με τους νόμους του κράτους.

Τελικά διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να απορριφθεί το αίτημα της Ξάνθης, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τα πλέι άουτ με 18 βαθμούς, αφού τις αφαιρέθηκαν συνολικά 12 (για πολυϊδιοκτήσια και κακή μετοχική σύνθεση).

Συζήτηση έγινε και για τα οικονομικά θέματα με αφορμή επιστολή του Βόλου που πρότεινε να ζητήσει η Λίγκα ενίσχυση από το κράτος. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τη Λίγκα να αιτηθεί διευκολύνσεις από το κράτος, όπως για παράδειγμα δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους, τονίζοντας ότι πρέπει να σταλεί ένα σαφές πλέγμα προτάσεων.

Για μείωση της φορολογίας έκαναν λόγο ο Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός) και ο Ηλίας Πουρσανίδης (ΟΦΗ), ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις φοροελαφρύνσεις και τα συμβόλαια των προπονητών. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας, είπε: «Συζητάμε χωρίς να λύνουμε ένα θέμα. Μπορείτε να μου πείτε γιατί συζητάμε; Ποια είναι η πρόοδος; Ο κ. Λυσάνδρου παραγοντίζει ως πρόεδρος της Λίγκας. Δεν έχουμε κανένα κύρος ως SL1. Αφήνουμε τους παράγοντες της ΕΠΟ να αλωνίζουν. Αδειάσαμε τα γήπεδα, μας δέρνουν οι οργανωμένοι οπαδοί μας. Τι είμαστε εδώ, ακαδημία στελεχών;».

Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, που έμεινε κενή λόγω της παραίτησης του Χρ. Δάρα (Πανιώνιος) κατέλαβε η αντιπρόεδρος του Ατρομήτου, Κ. Κοξένογλου.

Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ 1 έχει ως εξής (26 αγ.): Πλέι οφ: Ολυμπιακός 66, ΠΑΟΚ  52, AEK 51, ΠΑΟ 44, ΟΦΗ 34, Αρης 34. Πλέι άουτ: Ατρόμητος 32, ΑΕΛ 30, Αστέρας 30, Λαμία 27, Βόλος 27, Ξάνθη 18, Παναιτωλικός 17, Πανιώνιος 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή