Η Πρέμιερ Λιγκ στα «ίχνη» της Μπουντεσλίγκα

Η Πρέμιερ Λιγκ στα «ίχνη» της Μπουντεσλίγκα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων από σήμερα σε τέσσερις φάσεις αποφάσισε χθες η Πρέμιερ Λιγκ, ενισχύοντας την προοπτική επιστροφής της στη δράση. Πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης είναι η 19η Ιουνίου, κι ενώ το γερμανικό πρωτάθλημα έδειξε τον δρόμο από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν ομοφώνως να τηρήσουν ένα σύνολο υγειονομικών κανόνων που στην αρχή θα προβλέπει την τήρηση αποστάσεων στις προπονήσεις. Αργότερα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες για κανονικές προπονήσεις, με βάση και την πορεία της Μπουντεσλίγκα.

Οπως εξήγησε ο αρχηγός της Γουότφορντ, Τρόι Ντίνι, «η πρώτη φάση προβλέπει ατομικές προπονήσεις με αποστάσεις – αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, θα είναι σαν να πηγαίνουμε στο πάρκο. Η δεύτερη φάση θα είναι την επόμενη εβδομάδα, με έξι ημέρες προπονήσεων σε γκρουπ των τριών έως έξι παικτών, με σωματική επαφή, και μετά σε προπονήσεις 11 εναντίον 11, αρχικά χωρίς επαφή».

Οι Αγγλοι βλέπουν το θετικό ξεκίνημα το Σάββατο στην Μπουντεσλίγκα και καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται πολύ πιο πίσω ακόμα. Αλλωστε προχθές στη Γερμανία, με πληθυσμό κατά 50% περισσότερο από όλη τη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίστηκαν μόλις 589 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο 3.534.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Γερμανία, και επέτρεψε την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα από το Σάββατο, οδήγησε και σε κάπως χαλαρή αντιμετώπιση της κατάστασης από κάποιους ποδοσφαιριστές. Κι ενώ η γενική εικόνα στη Γερμανία –παρά τις άδειες εξέδρες– ήταν θετική, με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής από τους συλλόγους, κάποιοι παίκτες επικρίθηκαν διότι αγκαλιάζονταν στους πανηγυρισμούς. Επιπλέον, ενδεικτικό της ανετοιμότητας των ποδοσφαιριστών ήταν οι συνολικά οκτώ τραυματισμοί στους έξι αγώνες του Σαββάτου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο δράσης στην Μπουντεσλίγκα είχε πολλά γκολ, την Μπάγερν να παραμένει τέσσερις πόντους μπροστά από την Ντόρτμουντ νικώντας 2-0 στο Βερολίνο την Ουνιόν και την Μπορούσια να συντρίβει στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ τη Σάλκε με 4-0.

Μολαταύτα, η εικόνα που έμεινε περισσότερο δεν ήταν ούτε οι πανηγυρισμοί με γροθιές και αγκώνες, ούτε κάποια εντυπωσιακά τέρματα της αγωνιστικής όπως των Βένταντ Ιμπίσεβιτς (Χέρτα), Φλόριαν Κάιντς (Κολωνία) και Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), αλλά το χειροκρότημα των παικτών της Ντόρτμουντ προς την κενή εξέδρα που συνήθως στεγάζει τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας, γνωστή ως «Κίτρινος Τοίχος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή