Ιούνιο οι αποφάσεις για την UEFA

Ιούνιο οι αποφάσεις για την UEFA

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ σημαντικών αποφάσεων βρίσκεται πλέον η UEFA, με πιθανή τη συνοπτική ολοκλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο, αλλά και τη μείωση των χωρών που θα φιλοξενήσουν τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έχει αναβληθεί για το επόμενο καλοκαίρι. Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ληφθούν σε τέσσερις εβδομάδες.

Η UEFA επρόκειτο να δημιουργήσει τον «οδικό» της χάρτη για το φετινό καλοκαίρι στις 27 Μαΐου, γι’ αυτό είχε ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες να της δηλώσουν τα σχέδιά τους για τις εγχώριες διοργανώσεις ώς τις 25 Μαΐου.

Κάτι η δυστοκία αποφάσεων σε αρκετές χώρες (όπως η Αγγλία) και κάτι η σύνθετη κατάσταση στην Ευρώπη με τον κορωνοϊό ανά χώρα, με κάποιες κυβερνήσεις να απαγορεύουν κάθε αθλητική δραστηριότητα όλο το καλοκαίρι, και οι αποφάσεις της UEFA αναβλήθηκαν για τις 17 Ιουνίου.

Στον διεθνή Τύπο αυξάνονται οι πληροφορίες για ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων ώς τις 3 Αυγούστου ώστε από τις 6 Αυγούστου να επαναρχίσει το Γιουρόπα Λιγκ και δύο μέρες αργότερα το Τσάμπιονς Λιγκ με τους αγώνες της φάσης των «16» που εκκρεμούν από τα μέσα Μαρτίου.

Κατά τα σενάρια που κυκλοφορούν, οι προημιτελικοί των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα γίνουν ως μονοί αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα, και το Τσάμπιονς Λιγκ θα ολοκληρωθεί με… φάιναλ φορ στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν να γίνει μόνο ο τελικός. Μονοί θα είναι και οι προκριματικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν.

Επιπλέον η UEFA δηλώνει ότι ίσως κοπούν κάπoιες από τις 12 διοργανώτριες χώρες των τελικών του Euro 2020, λόγω οικονομικών προβλημάτων σε ορισμένες από αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή