Κληρώνει… επανεκκίνηση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 1 με θέμα την κλήρωση των πλέι άουτ και τον ορισμό του προγράμματος των αγώνων των πλέι οφ και των πλέι άουτ, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από τη διοργανώτρια θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου. Επίσης, συνεδριάζει και το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2 για να αποφασίσει την ημερομηνία συνέχισης του πρωταθλήματος και τους όρους που αυτή θα γίνει, αφού υπάρχουν πολλές τάσεις. Για το θέμα της επανεκκίνησης της Σούπερ Λιγκ 1 και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Εχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες στο πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων για να δοθεί το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Οι λεπτομέρειες είναι θέμα της διοργανώτριας αρχής».

Οσον αφορά την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες και την πρόταση της διοίκησης του ΟΦΗ για μίνιμουμ παρουσία κόσμου, της τάξεως του 20% της δυναμικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, είπε: «Δεν κάνουμε κάτι ερήμην των ειδικών, του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιστημονικής επιτροπής. Ηδη, ολοκληρώθηκε μια πρώτη συζήτηση με τα στελέχη της επιτροπής για το θέμα του πρωτοκόλλου που πρότεινε η Σούπερ Λιγκ 1, που πρέπει να εφαρμόζεται με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Ολα είναι εξελισσόμενα. Υπάρχει μια υπεύθυνη διοίκηση στον ΟΦΗ και ακούστηκε μια πρόταση που εμένα δεν με αφήνει αδιάφορο, όμως σε αυτήν τη φάση εξετάζεται από τους ειδικούς». Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Η Σούπερ Λιγκ 1 στο αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο που έστειλε στη ΓΓΑ προτείνει έως 300 άτομα να επιτρέπεται να βρίσκονται εντός γηπέδου στους αγώνες συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, των υπαλλήλων ασφαλείας, των πυροσβεστών και των ιατρών-νοσοκόμων σε περίπτωση άμεσης πρώτης βοήθειας.

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Η Σούπερ Λιγκ 2 πιέζεται, υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις και σε εμάς δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Θέλουμε κάθε αρμόδια αρχή να αποφασίζει λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα που γνωρίζουν εκείνοι πολύ καλύτερα για κάθε άθλημα και αν υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση, τότε να κατατεθούν επισήμως ή αν δεν μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την πολιτεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή