Η Ευρώπη ξανά στη σέντρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχουν βάλει «οριστικό λουκέτο» προγραμματίζουν την επανέναρξή τους μετά την επιτυχημένη επιστροφή στη δράση της Μπουντεσλίγκα. Ετσι, στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ξαναρχίσουν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς ο στόχος είναι η ολοκλήρωσή τους έως τα τέλη του Ιουλίου ή το αργότερο ώς τις αρχές Αυγούστου, ώστε να πάρουν μετά σειρά οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις που εκκρεμούν.

Μετά το πορτογαλικό πρωτάθλημα που επιστρέφει στο χορτάρι αύριο, η ισπανική λίγκα πρόκειται να ξαναπαίξει μπάλα από τις 11 Ιουνίου, με δράση μάλιστα σε καθημερινή βάση, με ένα ή δύο παιχνίδια κάθε βράδυ, όπως ανακοινώθηκε. Οι αγώνες θα γίνονται βεβαίως χωρίς φιλάθλους και με πέντε αλλαγές (αν χρειαστεί) ανά ομάδα σε κάθε αγώνα. Ωστόσο η ισπανική λίγκα φέρεται να μελετά το πώς θα μπορούν να γίνουν αγώνες πρωταθλήματος από τον Οκτώβριο με κόσμο στις εξέδρες, που θα καλύπτουν έως και το 30% των καθισμάτων.

Η μεγάλη ημέρα της επιστροφής στην Αγγλία φαίνεται ότι θα είναι η 17η Ιουνίου, καθώς οι προπονήσεις των ομάδων προχωρούν πλέον με κανονικούς ρυθμούς, ενώ δύο ημέρες αργότερα πρόκειται να επανεκκινήσει και το Καμπιονάτο, με τρεις αγώνες το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου. Ο δε πρόεδρος της Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι, φέρεται να πιέζει να διεξαχθούν τουλάχιστον κάποιοι αγώνες με φιλάθλους.

Ηδη με κόσμο στις εξέδρες, αν και αραιά, επέστρεψε το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί από τις 19 Ιουνίου και στην Πολωνία.

Κόσμο δεν είχαν μπροστά τους οι ποδοσφαιριστές στην Μπουντεσλίγκα, όπου η Μπάγερν συνεχίζει να καλπάζει, αλλά τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές έδειξαν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα των ΗΠΑ που προκάλεσε ο φόνος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Οι παίκτες αυτοί τώρα κινδυνεύουν με ποινή για πολιτική παρέμβαση.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ έδειξαν κι οι παίκτες της Λίβερπουλ, καθώς κατά τη χθεσινή προπόνηση γονάτισαν στον κύκλο του κέντρου στο Ανφιλντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή