Oι πρώτοι οκτώ αγώνες από το αναθεωρημένο πρόγραμμα της F1 – «Aυλαία» στην Αυστρία

Oι πρώτοι οκτώ αγώνες από το αναθεωρημένο πρόγραμμα της F1 – «Aυλαία» στην Αυστρία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Formula 1 επιστρέφει σιγά-σιγά στην… κανονικότητα, από την οποία την έβγαλε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι η «αυλαία» της σεζόν του 2020 θα ανοίξει στην Αυστρία, ενώ ανακοινώθηκαν τα πρώτα οκτώ Grand Prix του νέου, αναθεωρημένου αγωνιστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με αυτό, η… δράση αρχίζει στις 5 Ιουλίου στην πίστα Red Bull Ring με το αυστριακό GP, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας στο ίδιο σιρκουί με την ονομασία "Grand Prix of Steiermark".

Το εν λόγω GP πήρε το όνομά του από την περιοχή Στυρία, όπου βρίσκεται το Σπίλμπεργκ και η πίστα Red Bull Ring.

Ακολουθεί μια εβδομάδα μετά το ουγγρικό GP, ενώ ακολουθεί ένα μικρό… διάλειμμα, προτού η F1 επιστρέψει με δύο «κολλητούς» αγώνες στο Σίλβερστοουν (σ.σ. το δεύτερο GP θα φέρει τον τίτλο "70th Anniversary Grand Prix", καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την έναρξη της F1) και το ισπανικό GP στη Βαρκελώνη. Θα ακολουθήσει το βελγικό GP στο Σπα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το ιταλικό GP στην πίστα της Μόντσα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς με τον κορωνοϊό, «η Formula 1θα οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του ευρύτερου αγωνιστικού προγράμματος κι ελπίζει να το δημοσιεύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία να περιλαμβάνει συνολικά 15-18 αγώνες, προτού ολοκληρωθεί η σεζόν τον Δεκέμβριο».

Επίσης, τονίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς θα διεξάγονται χωρίς θεατές, ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα ότι το κοινό θα μπορέσει να παραστεί ξανά, όταν θα είναι ασφαλές.

Οι πρώτοι οκτώ αγώνες του 2020 στη Formula 1 έχουν ως εξής:

 

Oι πρώτοι οκτώ αγώνες από το αναθεωρημένο πρόγραμμα της F1 – «Aυλαία» στην Αυστρία-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή