ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

WRC: Ματαιώθηκε και το Ράλι Νέας Ζηλανδίας λόγω κορωνοϊού

wrc-mataiothike-kai-to-rali-neas-zilandias-logo-koronoioy-2381623

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να… ταλαιπωρεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Έτσι, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ματαίωσης του Ράλι Φινλανδίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, οι διοργανωτές του Ράλι Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν σήμερα (4/6) ότι ο αγώνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο μέσα και γύρω από το Όκλαντ δεν θα διεξαχθεί, εξαιτίας των επιπτώσεων της Covid-19.

Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας επρόκειτο να επιστρέψει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για πρώτη φορά μετά το 2012, ενώ ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου 2020. Δεδομένου, όμως, ότι απέμεναν τρεις μήνες έως την έναρξή του και τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν κλειστά για τους επισκέπτες από το εξωτερικό για το άμεσο μέλλον, οι διοργανωτές έφτασαν στην τελευταία προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να πάρουν μια απόφαση.

«Έγινε σαφές ότι, με τα σύνορά μας κλειστά στα διεθνή ταξίδια και τα logistics που απαιτούνται για τη φιλοξενία χιλιάδων διεθνών επισκεπτών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου 2020 δεν ήταν πρακτική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Ράλι Νέας Ζηλανδίας, Μάικλ Γκολντστάιν, αιτιολογώντας την απόφαση ματαίωσης του αγώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ