Φυλάκιση και πρόστιμο 543.000 ευρώ στον Ντιέγκο Κόστα για φοροδιαφυγή

Φυλάκιση και πρόστιμο 543.000 ευρώ στον Ντιέγκο Κόστα για φοροδιαφυγή

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή εξάμηνης φυλάκισης και συνολικό πρόστιμο περίπου 543.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Ντιέγκο Κόστα, για την υπόθεση φοροδιαφυγής που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος επιθετικός της Ατλέτικο είχε έρθει σε συμβιβασμό με την εισαγγελία και παράλληλα έχει ήδη καταβάλει ποσό 1,14 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους (επιπλέον των τόκων) τους οποίους δεν είχε πληρώσει το 2014, οπότε η σημερινή απόφαση ήταν περισσότερο διαδικαστική.

Η κατηγορία για τον Ντιέγκο Κόστα είχε δύο σκέλη. Το ένα αφορά τη μη δήλωση χρημάτων από τα δικαιώματα χρησιμοποίησης της εικόνας του, τακτική την οποία έχουν πληρώσει (κυριολεκτικά) τα τελευταία χρόνια αρκετοί αστέρες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το δεύτερο σκέλος αφορά το μπόνους που έλαβε για τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2014, ύψους περίπου 5,15 εκατ. ευρώ, το οποίο ο διεθνής επιθετικός δήλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα έπρεπε να το είχε δηλώσει (και να φορολογηθεί για αυτό) στην Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή