«Να αποκατασταθεί το λάθος»

«Να αποκατασταθεί το λάθος»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ευθεία επίθεση κατά των αποφάσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και του ιδίου του Λευτέρη Αυγενάκη πέρασαν οι ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και Βασίλης Σεβαστής με αφορμή τη μείωση της επιχορήγησης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησαν «να αποκατασταθεί το λάθος», και πρότειναν να δοθούν στον ελληνικό αθλητισμό, περίπου, 40.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος παρουσίασε τη δράση του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σε επίπεδο ανάπτυξης, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, ανέφερε ότι θα διεξαχθούν πανελλήνιες διοργανώσεις και εξέφρασε τον φόβο του για μειωμένη συμμετοχή αθλουμένων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, κάτι που θα έχει ως συνέπεια λιγότερα έσοδα για την ομοσπονδία. Παράλληλα, εξήρε την Πολιτεία για τα έγκαιρα μέτρα που πήρε για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγόπουλος επιτέθηκε στον υφυπουργό, κατηγορώντας τον ότι αυτός αποφάσισε να κόψει τις επιχορηγήσεις. «Η μείωση οφείλεται στην απόφαση του Αυγενάκη να περικόψει κοντά 1,5 με 2 εκατ. στην κρατική επιχορήγηση σε σχέση με πέρυσι. Αν η Πολιτεία διέθετε τα ίδια ποσά για τον αθλητισμό με πέρυσι, τότε ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και άλλες ομοσπονδίες θα λάμβαναν περισσότερη επιχορήγηση, με βάση την αξιολόγησή τους στο πρόγραμμα Χίλων. Δεν φταίει, λοιπόν, το πρόγραμμα, αλλά η πολιτική απόφαση Αυγενάκη να περικόψει, εν μέσω πανδημίας, ένα μεγάλο ποσό από τις αθλητικές ομοσπονδίες» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος, και πρότεινε να δοθούν επιπλέον 5.000.000 ως έκτακτη επιχορήγηση και 18.000.000 στα σωματεία, κάτι που σημαίνει ότι η κρατική ενίσχυση στον αθλητισμό, σε μία περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, θα ξεπεράσει τα 40.000.000 ευρώ.

Η συνέχεια ανήκε στον ισχυρό άνδρα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή. Ο παλαιός πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στη διοίκηση της ιστορικής ομοσπονδίας για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγόρησε τον υφυπουργό για «υπόγειες παρεμβάσεις» και τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να είναι στη διοίκηση και μετά τις προσεχείς αρχαιρεσίες: «Οι παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στις εσωτερικές διαδικασίες των ομοσπονδιών δεν είναι κάτι καινούργιο. Η έκταση όμως και η ένταση αυτού που αντιμετωπίζουμε φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι μία σειρά από αποφάσεις γεγονότα και κινήσεις, που βλάπτουν το ίδιο το άθλημα και την ομοσπονδία και θα τις βρει μπροστά της η επόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, που σας διαβεβαιώνω, πως ό,τι κι αν κάνει ο κ. Αυγενάκης, η επόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ θα αποτελείται από τη σημερινή ομάδα» υπογράμμισε ο κ. Σεβαστής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή