Και η Ισπανία ξανά στα γήπεδα

Και η Ισπανία ξανά στα γήπεδα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις εβδομάδες μετά την Μπουντεσλίγκα και μία μετά την Πριμέιρα Λίγκα της Πορτογαλίας, επιστρέφει στη δράση και η Πριμέρα Ντιβισιόν στην Ισπανία σήμερα, και μάλιστα με το ντέρμπι «μίσους» της Σεβίλλης μεταξύ της Σεβίγια και της Μπέτις στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».

Θα γίνονται αγώνες σχεδόν κάθε ημέρα, με 11 αγωνιστικές στριμωγμένες σε πέντε εβδομάδες. Ο στόχος των διοργανωτών είναι να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 19 Ιουλίου, κορωνοϊού επιτρέποντος βεβαίως…

Στη βαθμολογία η Μπαρτσελόνα προηγείται με δύο βαθμούς διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι επιστρέφουν στη δράση το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, όλο και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων στην Ισπανία με κόσμο στο ένα τρίτο των εξεδρών, ακόμη και μέσα στον Ιούνιο. Η μεγάλη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και οι οικονομικές πιέσεις στους συλλόγους οδηγούν σε πρόταση μερικού ανοίγματος των εξεδρών σε φιλάθλους, αν και ακόμη δεν είναι σαφές εάν προτείνεται να ανοίξουν μερικές θύρες στα γήπεδα ή όλες οι θύρες για να σκορπιστούν με τις απαραίτητες αποστάσεις οι φίλαθλοι.

«Το να παίζεις χωρίς κόσμο είναι σαν να χορεύεις με την αδελφή σου», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ισπανός εκλέκτορας Λουίς Ενρίκε. Η τελική απόφαση ανήκει στην ισπανική κυβέρνηση, ωστόσο η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι κι αν ακόμη επιτραπεί η παρουσία κόσμου στα γήπεδα, δεν πρόκειται να επιτρέψει η ίδια σε φιλάθλους να παρακολουθήσουν τα εντός έδρας ματς της στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», το γήπεδο στο προπονητικό της κέντρο όπου θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της ώσπου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το φθινόπωρο.

Στην Αγγλία, Εβερτον και Λίβερπουλ άκουσαν με ανακούφιση χθες ότι το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ μεταξύ τους θα διεξαχθεί κανονικά στο «Γκούντισον Παρκ» στις 21 Ιουνίου και όχι σε ουδέτερο, όπως αποφάσισε χθες ο δήμος στο μεγάλο αγγλικό λιμάνι. Σημειώνεται ότι εφόσον η Αρσεναλ έχει νικήσει τη Μάντσεστερ Σίτι τέσσερις ημέρες νωρίτερα, η Λίβερπουλ θα μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο με νίκη στην έδρα της Εβερτον.

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, η Τσάμπιονσιπ, θα συνεχιστεί κι αυτή κανονικά από τις 20 Ιουνίου, ενώ ήδη θέση σε αυτήν για την επόμενη σεζόν κέρδισαν η ιστορική Κόβεντρι και η Ρόδεραμ, καθώς η Λιγκ 1 δεν θα συνεχιστεί και θα γίνουν μόνο τα πλέι οφ.

Εξάλλου, ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Ευρώπη ότι η τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί υπό μορφήν φάιναλ-8 στην Πορτογαλία, ενώ το Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο στη Γερμανία. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η UEFA την ερχόμενη Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή