Ποδόσφαιρο: Μάχη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τη 2η θέση

Ποδόσφαιρο: Μάχη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τη 2η θέση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαδικασία fast track και τη μέθοδο «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε», η νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα έβαλε πρόωρο τέλος στη μάχη για τον τίτλο, από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.  Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο +17 από ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και έχουν ένα πολύ άνετο «μαξιλαράκι» ασφαλείας ακόμα και για την περίπτωση που επιστραφούν μέσω CAS στον περυσινό πρωταθλητή οι επτά βαθμοί της τιμωρίας του.

Μοιραία, ο αυριανός αγώνας τους στο Φάληρο με αντίπαλο τον Αρη για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το μόνο κίνητρο που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να συντηρηθούν για τον αυγουστιάτικο αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Γουλβς, αλλά και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητοι. Με τα δεδομένα αυτά, τα πλέι οφ γυρνούν στην προηγούμενη μορφή τους μόλις από τη 2η αγωνιστική τους, για να κρίνουν ουσιαστικά τη 2η θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τη σειρά κατάταξης για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στη μονομαχία ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για τη 2η θέση, την οποία θα είχε κάποιες πιθανότητες να διεκδικήσει και ο Παναθηναϊκός εάν κέρδιζε την «Ενωση» στην πρεμιέρα. Δώρο άδωρο, βεβαίως, ακόμα κι αν τα κατάφερνε, μιας και δεν μπορεί να εξαργυρώσει μια τέτοια επιτυχία λόγω της ευρωπαϊκής τιμωρίας του. Για τον λόγο αυτό, δεν θα έχει σήμερα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ τόσο ισχυρό κίνητρο όσο ο (απογοητευμένος, πάντως) ΠΑΟΚ, αλλά όπως έχει δείξει, δεν παίζει αδιάφορα σε κανένα παιχνίδι. Δύσκολο εκτός έδρας αγώνα έχει αύριο και η ΑΕΚ, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ποδόσφαιρο: Μάχη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τη 2η θέση-1

Πήρε άδεια ο Αρης

Στα πλέι άουτ δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Αρης εξασφάλισε ευρωπαϊκή αδειοδότηση και η πρώτη θέση δεν δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αστέρας Τρ. υποδέχεται τον ουραγό Πανιώνιο που απέκτησε ελπίδες παραμονής νικώντας τον Βόλο και θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη θέση του με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπλεγμένοι στα δίκτυα της… αράχνης είναι και ο Παναιτωλικός που αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τη Λάρισα, όπως και η Ξάνθη που υποδέχεται τον Βόλο. Αν νικήσουν και ηττηθεί ο Πανιώνιος στην Τρίπολη, λογικά θα μονομαχήσουν μεταξύ τους για να αποφύγουν το μπαράζ. Το παιχνίδι Ατρόμητος -Λαμία δεν έχει πλέον βαθμολογική σημασία. Ο 2ος Ατρόμητος υποδέχεται τη Λαμία, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, και με νίκη ελπίζει, ενώ στα άλλα δύο παιχνίδια, περισσότερο «καίγονται» ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη που κινδυνεύουν, παρά η Λάρισα και ο Βόλος αντίστοιχα που έχουν μικρές πιθανότητες για την 7η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή