Ποδόσφαιρο: Αλλαγή των ισορροπιών…

Ποδόσφαιρο: Αλλαγή των ισορροπιών…

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη «χρυσάφι» για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα πήρε ο Παναιτωλικός εις βάρος της Λάρισας με 3-0 στο Αγρίνιο και προσπέρασε την (προτελευταία πλέον) Ξάνθη, η οποία έχασε 1-0 την Κυριακή στον Βόλο και μπήκε για τα καλά σε περιπέτειες παρότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «καναρίνια» ήταν ο εκπληκτικός Αντονί Μουνιέ, με δύο προσωπικά γκολ (53΄, 77΄) και μία ασίστ στον Ντάουντα για το 3-0 στο 61΄.

Πολύτιμο βαθμό στη μάχη για τη σωτηρία πήρε και ο Πανιώνιος, αποσπώντας εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ηταν ο 4ος βαθμός στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ για τους «κυανέρυθρους», που βλέπουν πια ότι έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να αποφύγουν την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό, εκεί που πριν από λίγο όλα έμοιαζαν χαμένα. Παρά το στείρο 0-0, το παιχνίδι ήταν πολύ πλούσιο σε φάσεις, με τις δύο ομάδες να μετρούν από ένα δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η πιο μεγάλη ήταν αυτή του Γρίβα στις καθυστερήσεις, όταν δεν μπόρεσε να βρει εξ επαφής τη μπάλα σε κενή εστία για να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο. Στο 35΄ αποχώρησε ο Εμμανουηλίδης, μάλλον με θλάση.

Στα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», κράτησε τη διαφορά από τη (μόνη πλέον) 2η ΑΕΚ στους 17 βαθμούς και θέλει μόλις άλλους οκτώ σε ισάριθμους αγώνες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάτι που είναι πιθανό να το πετύχει πριν από το τέλος του α΄ γύρου των πλέι οφ αν συνεχίσει το εντυπωσιακό αήττητο σερί του. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν χαρακτήρα φιέστας στα υπόλοιπα πέντε (μαζί με τη ρεβάνς του Κυπέλλου) παιχνίδια στην έδρα τους και με έγγραφό τους, ζήτησαν από τον κ. Αυγενάκη να επιτραπεί η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες. Για να υπάρξει ισονομία, μάλιστα, ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας του με τον ΠΑΟΚ στον β΄ γύρο, όπως είχε γίνει χωρίς φιλάθλους και ο αγώνας της πρεμιέρας στην Τούμπα.

Ποδόσφαιρο: Αλλαγή των ισορροπιών…-1

Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο Αρης, ζητώντας να επιτραπεί η διάθεση του 30% των εισιτηρίων, ανάλογα με τη χωρητικότητα κάθε γηπέδου. Η επιφυλακτική στάση του ΠΑΟΚ προκάλεσε μια ειρωνική τοποθέτηση από τη διοίκηση του Αρη: «Οποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα, ας τα λύσει με τον ψυχίατρό του, το ποδόσφαιρο, όμως, δεν μπορεί να εμποδίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο». Αναλόγου ύφους ήταν και η αιχμηρή απάντηση του ΠΑΟΚ: «Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά τη χθεσινή υπερπροσπάθεια στο “Γ. Καραϊσκάκης”, το μυαλό είναι κάπως θολωμένο. Ψυχολογικά έχει κάποιος που ενώ παίζει ημιτελικά με την ΑΕΚ, βγάζει διαρροή για τον ΠΑΟΚ». Το θέμα της (υπό προϋποθέσεις) επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα έχει τεθεί και από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Η νίκη της ΑΕΚ στο Ηράκλειο την έφερε στο +2 από τον ΠΑΟΚ και της δίνει προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ περνά ξεκάθαρα μια αγωνιστική κρίση κι ας ήταν καλή, ειδικά στο α΄ ημίχρονο, η εικόνα του στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη «μαύρη τρύπα» που του έκοψε κάθε ελπίδα για τον τίτλο: στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του κέρδισε μόλις δύο βαθμούς και έχασε οκτώ, σκοράροντας μόλις μία φορά όλη κι όλη. Ο στόχος του πλέον είναι η 2η θέση, αλλά είναι πλέον υποχρεωμένος να κυνηγά την ΑΕΚ εκεί που είχε καθαρό προβάδισμα.

Πλήγμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι και η απώλεια του Μίσιτς τουλάχιστον ώς το τέλος της περιόδου. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Βόσνιου μέσου, ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να τον στηρίξει με κάθε τρόπο, ολοκληρώνοντας την απόκτησή του από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας κι ας είναι πιθανό να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Βιγιαφάνες

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτο φαβορί για την απόκτηση του Βιγιαφάνες εφόσον καταφέρει να μείνει ελεύθερος από την μεξικανική Μονάρκας, ενώ ήλθε σε συμφωνία με τον Πούγγουρα για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου ώς το 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή