ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πυκνώνουν νέα «σύννεφα» διαφθοράς στη FIFA

pyknonoyn-nea-synnefa-diafthoras-sti-fifa-2383289

Αμέτρητα φαντάζουν τα πλοκάμια της διαφθοράς στα ανώτατα επίπεδα της FIFA, με τους Ελβετούς να εμπλέκουν ξανά σε ύποπτη υπόθεση τον Ζεπ Μπλάτερ, και με τον διάδοχό του στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, να κινδυνεύει να ελεγχθεί για άλλη υπόθεση.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα περί κακοδιαχείρισης εις βάρος του τέως προέδρου της FIFA, σχετικά με ένα δάνειο ύψους 1 εκατ. δολαρίων που φέρεται να προσέφερε ο κ. Μπλάτερ το 2010 στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Το δάνειο δόθηκε χωρίς επιτόκιο και αργότερα διαγράφηκε κιόλας.

Ο κ. Μπλάτερ δήλωσε: «Ενημερώθηκα για τις κατηγορίες και απορρίπτω απολύτως το περιεχόμενό τους».

Στο μεταξύ, στην Ελβετία, βουλευτές ζητούν την εξέταση από έκτακτο ομοσπονδιακό εισαγγελέα τριών καταγγελιών περί ανεπίσημων συναντήσεων του νυν προέδρου της FIFA με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, Μίχαελ Λάουμπερ. Αν και ο κ. Ινφαντίνο δεν κατηγορείται ακόμη για κάτι, η υπόθεση της βιαστικής αρχειοθέτησης από το γραφείο του κ. Λάουμπερ της υπόθεσης φορολογικής απάτης σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, γεννά υποψίες.

Τυχόν τοποθέτηση έκτακτου ομοσπονδιακού εισαγγελέα θα σημάνει έστω και προσωρινά την έκπτωση του κ. Ινφαντίνο από το αξίωμά του, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της FIFA.