Πυκνώνουν νέα «σύννεφα» διαφθοράς στη FIFA

Πυκνώνουν νέα «σύννεφα» διαφθοράς στη FIFA

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέτρητα φαντάζουν τα πλοκάμια της διαφθοράς στα ανώτατα επίπεδα της FIFA, με τους Ελβετούς να εμπλέκουν ξανά σε ύποπτη υπόθεση τον Ζεπ Μπλάτερ, και με τον διάδοχό του στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, να κινδυνεύει να ελεγχθεί για άλλη υπόθεση.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα περί κακοδιαχείρισης εις βάρος του τέως προέδρου της FIFA, σχετικά με ένα δάνειο ύψους 1 εκατ. δολαρίων που φέρεται να προσέφερε ο κ. Μπλάτερ το 2010 στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Το δάνειο δόθηκε χωρίς επιτόκιο και αργότερα διαγράφηκε κιόλας.

Ο κ. Μπλάτερ δήλωσε: «Ενημερώθηκα για τις κατηγορίες και απορρίπτω απολύτως το περιεχόμενό τους».

Στο μεταξύ, στην Ελβετία, βουλευτές ζητούν την εξέταση από έκτακτο ομοσπονδιακό εισαγγελέα τριών καταγγελιών περί ανεπίσημων συναντήσεων του νυν προέδρου της FIFA με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, Μίχαελ Λάουμπερ. Αν και ο κ. Ινφαντίνο δεν κατηγορείται ακόμη για κάτι, η υπόθεση της βιαστικής αρχειοθέτησης από το γραφείο του κ. Λάουμπερ της υπόθεσης φορολογικής απάτης σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, γεννά υποψίες.

Τυχόν τοποθέτηση έκτακτου ομοσπονδιακού εισαγγελέα θα σημάνει έστω και προσωρινά την έκπτωση του κ. Ινφαντίνο από το αξίωμά του, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή