Υπόθεση συγκάλυψης θετικών κρουσμάτων

Υπόθεση συγκάλυψης θετικών κρουσμάτων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ πέρασε η… σκυτάλη του σκανδάλου που μαστίζει τη Διεθνή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (IWF). Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο ερευνητής Ρίτσαρντ Μακλάρεν, εκτός από τις δωροδοκίες, περιλαμβάνεται και υπόθεση συγκάλυψης από τη διοίκηση του Τάμας Αγιαν, τουλάχιστον 40 υποθέσεων που αφορούσαν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της IWF φέρεται να αναμειγνύεται στο πρόγραμμα αντιντόπινγκ της ομοσπονδίας και αθλητές που είχαν βρεθεί θετικοί, αντί να τιμωρηθούν, αναδείχθηκαν πρωταθλητές κόσμου και ηπείρων. Αρχικά, οι άνθρωποι του WADA θα επικεντρωθούν σε υποθέσεις που καλύπτουν την περίοδο από το 2009 έως το 2014.

Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τα ευρήματα και δεν αποκλείουν να χρειαστεί και περαιτέρω έρευνα. 

Ανάμεσα στις χώρες που φέρονται να είχαν επωφεληθεί από τις συγκαλύψεις του Αγιαν είναι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. Χαρακτηριστικό είναι ότι από έναν μόνο έλεγχο βρέθηκαν 21 θετικά δείγματα Τούρκων, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε. Ανάμεσα σε αυτούς πιστεύουν ότι βρίσκεται και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 48 κ. Νουρτζάν Ταϊλάν. Η αθλήτρια αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια κόσμου το 2010, αλλά το 2011 βρέθηκε θετική σε αναβολικό στεροειδές.

• Στο Αγρίνιο αναμένεται να διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή