Ποδόσφαιρο: «Πράσινη»… επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο: «Πράσινη»… επανεκκίνηση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «λευκός καπνός» βγήκε χθες από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ 1 με την ανάδειξη του Λεωνίδα Μπουτσικάρη ως νέου προέδρου του Συνεταιρισμού.

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε του αντιπάλου του Αλέξη Κούγια με 8 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά, ενώ μία ΠΑΕ ψήφισε λευκό.

Η υποψηφιότητα του κ. Μπουτσικάρη στηρίχθηκε από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, και η εκλογή του δείχνει ότι –τουλάχιστον προς το παρόν– υπάρχει εκ νέου ένα κοινό μέτωπο των τριών απέναντι στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, η εκλογή Μπουτσικάρη σηματοδοτεί την επιστροφή του Παναθηναϊκού στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από αποχή ετών. Από την άλλη, δείχνει ότι πλέον ο Ολυμπιακός έχει χάσει την επιρροή του στη Λίγκα, καθώς δεν μπόρεσε να χρίσει πρόεδρο τον δικό του υποψήφιο, κάτι που πριν από μερικά χρόνια εθεωρείτο δεδομένο. 

Οι 8 ψήφοι στον Λεωνίδα Μπουτσικάρη δόθηκαν από τις ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη, Λαμία, Παναιτωλικός και Βόλος. Υπέρ του Αλέξη Κούγια ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Αρης, Λάρισα, Πανιώνιος και Ατρόμητος. Λευκό ψήφισε ο Αστέρας Τρίπολης.

Πριν προχωρήσουν, πάντως, οι ομάδες του Συνεταιρισμού στην εκλογική διαδικασία, συζήτησαν και έθεσαν προς ψήφιση το αίτημα του Ολυμπιακού, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε την αναβολή των εκλογών και την παραμονή του Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία, μέχρι και το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό με 8 ψήφους κατά και 6 υπέρ. Τον Ολυμπιακό στήριξαν η Λάρισα, ο Αρης, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έδωσε το «παρών» στο πλευρό του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και υποψηφίου Λεωνίδα Μπουτσικάρη και αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Αλαφούζος βρέθηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας ύστερα από μια 5ετία.

Το πρόγραμμα

Παράλληλα χθες ορίστηκαν η 4η, 5η, 6η και 7η αγωνιστική των πλέι οφ, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα των πλέι άουτ. Οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο (ΑΕΚ, Αρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) θα έχουν ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα καθώς θα παίζουν σερί για τρεις εβδομάδες Τετάρτη – Κυριακή.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ είναι: 27/6 (21.30) ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 28/6 (19.15) Αρης – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακός (21.30).

Κ. Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή