Και το ιταλικό πρωτάθλημα επιστρέφει στη σέντρα

Και το ιταλικό πρωτάθλημα επιστρέφει στη σέντρα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το γερμανικό, το πορτογαλικό, το ισπανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και το ιταλικό κύπελλο, τελευταίο μεταξύ των κύριων ευρωπαϊκών λιγκών, επαναρχίζει σήμερα και το Καμπιονάτο, με την κυριαρχία της Γιουβέντους να αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, από τη Λάτσιο.

Ηδη η Γιουβέντους έχασε τον πρώτο τίτλο τής χρονιάς, την περασμένη Τετάρτη, όταν η Νάπολι κατέκτησε στον τελικό το τρόπαιο νικώντας τη «Μεγάλη Κυρία» στα πέναλτι. Κάποιοι είπαν ότι η «Γιούβε» έχει ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα, για να εξηγήσουν ότι στους δύο αγώνες που έδωσε για το Κόπα Ιτάλια η ασπρόμαυρη ομάδα του Τορίνο δεν κατάφερε να επιτύχει ούτε ένα τέρμα.

Από την άλλη πλευρά η Λάτσιο, πιο διψασμένη και από ό,τι ήταν στο Κύπελλο η Νάπολι, καραδοκεί να… σφετεριστεί τον ιταλικό θρόνο. Η ομάδα της Ρώμης βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους, κι ενώ απομένουν 12 ολόκληρες αγωνιστικές, συν τέσσερις αγώνες χρωστούμενες από την 26η αγωνιστική που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις της Τορίνο με την Πάρμα και της Βερόνα με την Κάλιαρι απόψε, και της Αταλάντα με τη Σασουόλο και της Ιντερ με τη Σαμπντόρια αύριο βράδυ. Τη Δευτέρα αρχίζει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, με τους αγώνες Φιορεντίνα – Μπρέσια, Λέτσε – Μίλαν και Μπολόνια – Γιουβέντους. Το μεγάλο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Λάτσιο, που ίσως κρίνει και τον τίτλο, έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Τορίνο στις 20 Ιουλίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν βεβαίως με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες (προς το παρόν), κι ενώ είναι νωπές οι θλιβερές σκηνές πανηγυρισμών στη Νάπολη πέραν κάθε προφύλαξης την περασμένη Τετάρτη τη νύχτα, για την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση δεύτερου κύματος κορωνοϊού το πρωτάθλημα θα διακοπεί άμεσα και οριστικά.

Μόλις προχθές χαλάρωσαν κάπως τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στο ποδόσφαιρο, και έτσι σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αθλητισμού Βιντσέντσο Σπανταφόρα, αντί για καραντίνα 14 ημερών σε κάθε σύλλογο όπου εντοπίζεται θετικό δείγμα, θα επιβάλλεται απλώς καραντίνα στον παίκτη που φέρει τον ιό και σχολαστικοί έλεγχοι στους υπόλοιπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή