Ποδόσφαιρο: Υπάρχει ζωή στην Πλατεία

Ποδόσφαιρο: Υπάρχει ζωή στην Πλατεία

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο πιο ξεκάθαρη κάνει την κατάσταση στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας η ασταμάτητη προέλαση του Ολυμπιακού προς τον… άχαστο τίτλο, άλλο τόσο μπερδεμένη εμφανίζεται η εικόνα στην ουρά της βαθμολογίας, με ευθύνη του καταπληκτικού Πανιωνίου ο οποίος με ένα σπουδαίο ντεμαράζ μοιάζει ικανός να σώσει μια παρτίδα, που τρεις εβδομάδες νωρίτερα έμοιαζε ολότελα χαμένη.

Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν εκτός έδρας 1-0 τη Λαμία και με πορεία… πρωταθλητισμού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ (δύο νίκες – μία εκτός έδρα ισοπαλία) έφτασαν ήδη σε απόσταση αναπνοής (και άμεσης) απειλής την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, που με το ισόπαλο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι παρέμειναν και οι δύο στην ανασφάλεια. Η ακριτική ομάδα είναι πλέον στο +1 από τον Πανιώνιο και ελπίζει να βελτιώσει τη θέση της με νίκη στον αυριανό (εξ αναβολής) εντός έδρας αγώνα της με τον Ατρόμητο, ενώ ο Παναιτωλικός ποντάρει στο +3 που έχει από τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά σίγουρα δε νιώθει εξασφαλισμένος.

Το παιχνίδι στη Λαμία δεν είχε πολλές φάσεις και κρίθηκε από το γκολ του Τσιλούλη στο 27΄, ύστερα από κάθετη πάσα στου Επασί. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη από την αδιάφορη Λαμία και την πήρε βασισμένος στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δεχτεί μέχρι τώρα γκολ στα τρία ματς των πλέι άουτ, εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας. Ο άλλος χθεσινός αγώνας για τις θέσεις 7-14 ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και κρίθηκε υπέρ της Λάρισας με 3-1. Ο Βόλος προηγήθηκε με τον Τσοκάνη στο 18΄ και οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με δύο γκολ του Τόρζε (45+1 πέν., 83΄) και ένα του Μπούστος στο 93΄. Ο Βόλος έχασε πέναλτι στο 10΄ (απέκρουσε ο Κρίστινσον), ενώ έπαιζε με εννιά για μεγάλο διάστημα λόγω της αποβολής του Οικονόμου στο 44΄ και του Λύρατζη στο 67΄. Αποβολή είχε και η Λάρισα (36΄ Γκαζάλ).

Ποδόσφαιρο: Υπάρχει ζωή στην Πλατεία-1

Αναμένει τη στέψη

Στα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό, άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 19 βαθμούς και περιμένει απλώς τη μαθηματική κατάκτηση ενός τίτλου που δεν μπορεί να χαθεί με τίποτα στις υπόλοιπες 7 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυνικοί και κέρδισαν άνετα 3-0, με τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες. Διατήρησαν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα και επικεντρώνονται πλέον στον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που έχει προβάδισμα με 3-2 από τον αγώνα της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από την έλλειψη κινήτρου και τις πολλές απουσίες του, που θα γίνουν ακόμα περισσότερες καθώς αποχωρούν στη συνέχεια και οι Ζαχίντ, Δώνης, Γιόχανσον, Νατς, Νούνες και Ανουάρ. Ο Ινσούα, πάντως, διέψευσε τις φήμες για επαφές του με τον Ολυμπιακό.

Οι ημιτελικοί

Το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι για τον ΠΑΟΚ η μοναδική διέξοδος για έναν τίτλο φέτος. Ο περυσινός νταμπλούχος πέτυχε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ (3-1 τον ΟΦΗ στην Τούμπα) και έφτασε την ΑΕΚ στη 2η θέση της Σούπερ Λίγκας, αλλά ο άμεσος στόχος του είναι να προκριθεί για 4η συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου και να κάνει ρεκόρ με την 4η σερί κατάκτησή του. Για να μην υπάρξουν εντάσεις πριν από τον κρίσιμο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, μάλλον θα πέσει στα μαλακά ο Στοχ έπειτα από άδειασμα που έκανε στον Φερέιρα επειδή τον χρησιμοποιεί ελάχιστα. Οι εξηγήσεις και η συγγνώμη του Σλοβάκου ήταν πειστικές και, φαινομενικά τουλάχιστον, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ρεκόρ με την πρόκριση σε 5ο σερί τελικό Κυπέλλου διεκδικεί και η ΑΕΚ. Μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Αρη στο πρωτάθλημα, τον αντιμετωπίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο, με προβάδισμα ενός γκολ (2-1). Ο Αρης χάνει τον Βέλεθ λόγω θλάσης, ο οποίος ειδοποιήθηκε, άλλωστε, από τον Παναθηναϊκό να ενσωματωθεί μαζί του αρχές Ιουλίου και να κάνει στο Κορωπί την αποθεραπεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή