Ξέσπασμα κρουσμάτων μετά το τουρνουά του Τζόκοβιτς

Ξέσπασμα κρουσμάτων μετά το τουρνουά του Τζόκοβιτς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τένις, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επανέναρξη του αθλητισμού, θεωρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα. Οταν όμως δεν τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις, κανένα άθλημα δεν θεωρείται ασφαλές, όπως φάνηκε στο τουρνουά Adria που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο τενίστες, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ο Μπόρνα Τσόριτς, βρέθηκαν θετικοί σε COVID-19 με αποτέλεσμα το συμβάν να θορυβήσει την παγκόσμια κοινότητα του τένις.

Η διοργάνωση διεξήχθη στη Ζαντάρ της Κροατίας και η συμπεριφορά των αθλητών και των θεατών δεν θύμιζε ότι μια θανατηφόρα πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη: αγκαλιές, φιλιά, χοροί κ.λπ. Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κατά την επιστροφή του στο Μονακό ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Αμέσως οι άλλοι παίκτες υποβλήθηκαν σε τεστ με αποτέλεσμα τους θετικούς ελέγχους του αντιπάλου του Μπόρνα Τσόριτς αλλά και του προπονητή του Ντιμιτρόφ, Κρίστιαν Γκρο, όπως και του προπονητή του Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίκι. Σε ό,τι αφορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο σούπερ σταρ και διοργανωτής των αγώνων αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ και έφυγε για τη Σερβία προκειμένου να συμβουλευθεί τον γιατρό του.

Κι ενώ ο Σέρβος τενίστας δέχεται σκληρή κριτική, δύο άλλοι συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι Μάριν Τσίλιτς και Αντρέι Ρούμπλεφ, παρόλο που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ αποφάσισαν να μείνουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή