Ο τελικός χωράει μόνο… δύο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν μέλισσες στριφογυρνούν γύρω από το Κύπελλο οι τέσσερις ομάδες που απέμειναν να το διεκδικούν, μια στροφή πριν από το τέλος μιας πολύμηνης διαδρομής με έπαθλο το δεύτερο σε σπουδαιότητα τρόπαιο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας! Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί της διοργάνωσης διεξάγονται απόψε για να καθορίσουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Μαΐου αλλά αναβλήθηκε λόγω του μπλακ άουτ που έφερε η εξάπλωση της COVID-19. Η πρόκριση είναι ανοικτή και στους δύο ημιτελικούς, με τους φιλοξενουμένους να έχουν προβάδισμα ενός γκολ. Ο μεν ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη νίκη του με 3-2 στην Τούμπα, η δε ΑΕΚ με αντίπαλο τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» το υπέρ της 2-1 από το ΟΑΚΑ. Αν τα καταφέρουν και οι δύο «Δικέφαλοι», θα πετύχουν το πρωτοφανές: να βρεθούν αντιμέτωποι για 4η συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει τις τρεις προηγούμενες. Για την ΑΕΚ, μάλιστα, αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη πρόκρισή της στον τελικό, επίτευγμα που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει πετύχει στον παρελθόν.

Αν για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ η συμμετοχή σε ακόμη έναν τελικό είναι υπόθεση ρουτίνας ενώ για τον Ολυμπιακό δεν είναι παρά ο τρίτος στόχος του στη φετινή περίοδο (έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ), για τον Αρη είναι το παιχνίδι της δεκαετίας και έτσι το αντιμετωπίζει! Η δίψα για τίτλο είναι τόσο μεγάλη, που μερικές εκατοντάδες οπαδοί του εισέβαλαν χθες στο «Κλ. Βικελίδης» στη διάρκεια της προπόνησης, αποθέωσαν τους παίκτες και τους εμψύχωσαν με συνθήματα για δέκα λεπτά, πριν αποχωρήσουν. Τέτοια δυνατότητα δεν θα την έχουν απόψε (19.00) καθώς και οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω των μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για τον Αρη απόντες θα είναι οι τραυματίες Βέλεθ και Σόουζα, ενώ για την ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος.

Στο Καραϊσκάκη (21.30) οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιβεβαιώσουν τη φετινή τους κυριαρχία εντός των συνόρων, ενώ ο «Δικέφαλος» για να μπορέσει να… σώσει μια χρονιά στην οποία όλα πήγαν στραβά, κυρίως από τον Ιανουάριο και μετά.

Το 3-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως θα πρέπει να παρουσιάσει σαφώς διαφορετική εικόνα από αυτή που είχε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μπαίνει στη ρεβάνς με τον αέρα που του δίνουν οι πολύ καλές εμφανίσεις του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Βαλμπουενά, όμως η συμμετοχή του απόψε θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Δεν αποκλείεται πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός, ακόμα και αν ο Γάλλος μέσος είναι ετοιμοπόλεμος, να μη ρισκάρει και να βασιστεί στην ενδεκάδα που πριν από μερικές ημέρες αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο.

Στον ΠΑΟΚ, ο Φερέιρα είδε τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρη Πέλκα να ακολουθούν μέρος του χθεσινού προγράμματος και έτσι τους έχει μεταξύ των 22 παικτών που ταξίδεψαν στην Αθήνα, και λογικά τους υπολογίζει για το παιχνίδι-μονόδρομο για την ομάδα του. Στην Αθήνα –παρότι δεν είναι ιατρικά έτοιμος– ταξίδεψε κι ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, που εξέφρασε την επιθυμία να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή