Οι αθλητές γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο «σπίτι» τους

Οι αθλητές γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο «σπίτι» τους

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δεύτερο σπίτι τους, το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, γιόρτασαν παλαιοί και εν ενεργεία αθλητές την Ολυμπιακή Ημέρα. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αθλητές και αθλήτριες με πολλές διεθνείς διακρίσεις «μύησαν» δεκάδες παιδιά σε 16 ολυμπιακά αθλήματα, και το παρελθόν του ελληνικού αθλητισμού συνάντησε το μέλλον στο ΕΑΚΝ «Άγιος Κόσμας», το οποίο εφέτος συμπληρώνει 60 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό της χώρας.

Στο ανοικτό στάδιο του στίβου, χθες το απόγευμα (23/6), στήθηκε μία μεγάλη γιορτή. Μαθητές από σχολεία της περιοχής είχαν την ευκαιρία να «πειραματιστούν» σε 16 αθλήματα με δασκάλους τους κορυφαίους της χώρας. Παλαιοί αθλητές που προπονήθηκαν στα προπονητήρια ή έμειναν στους ξενώνες επέστρεψαν στον χώρο όπου έκαναν τις προπονήσεις τους, θυμήθηκαν όμορφες και δύσκολες στιγμές, και με υπομονή αναζήτησαν τους διαδόχους τους ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά που βρέθηκαν στο στολισμένο εορταστικά στάδιο.

Οι αθλητές γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο «σπίτι» τους-1

Οι παλαιοί αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν δεκάδες. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί ολυμπιονίκες, όπως οι «ασημένιες» πολίστριες του 2004, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Γεωργία Ελληνάκη, ο «ασημένιος» κολυμβητής του 2016 Σπύρος Γιαννιώτης, οι «ασημένιοι» αρσιβαρίστες Βαλέριος Λεωνίδης (1996) και Βίκτωρ Μήτρου (2000), ο «ασημένιος» κωπηλάτης Βασίλης Πολύμερος (ασημένιο το 2008 και χάλκινο το 2004), η Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία), και η Νέρυ Νιαγκουάρα (κολύμβηση), καθώς και ο πρωταθλητής του «Euro 2004» Τάκης Φύσσας, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου κ.α. Δίπλα σε αυτούς βρέθηκαν και ενεργεία πρωταθλητές μας που συνεχίζουν να προπονούνται ή να μένουν στον Άγιο Κοσμά, όπως ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, η τριταθλήτρια κόσμου Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), η τριταθλήτρια κόσμο στην ξιφασκία Δώρα Γκουντούρα, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μαρία Μπελιμπασάκη, οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Γιάννης Κωστάκης, Κέλλυ Λουφάκη κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, οι βουλευτές Κατερίνα Μονογυιού, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων κλπ. «Τιμήσαμε την ημέρα που ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Τιμούμε τα αθλητικά ιδεώδη και φροντίζουμε τα παιδιά, οι μικροί πρωταθλητές να γνωρίσουν τα αθλήματα. Οι πρωταθλητές μας αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά, τη νέα γενιά, όχι μόνο για τις σπουδαίες διακρίσεις τους αλλά και για τη γενικότερη προσπάθεια τους.

Οι αθλητές γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο «σπίτι» τους-2

Συγχαρητήρια σε όσους αθλητές μας βρέθηκαν στον «Άγιο Κοσμά» και μύησαν τη νέα γενιά σε αθλήματα, όπως και στη Διοίκηση του Αγίου Κοσμά» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ως αθλητής προπονήθηκε στον Άγιο Κοσμά, ήταν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς. Ο παλαιός πολίστας είχε την ευκαιρία να δει παλιούς συναθλητές του, και να θυμηθούν στιγμές που είχαν ζήσει στις πισίνες του Αθλητικού Κέντρου: «Είναι ωραίο να βλέπεις στον χώρο του Αγίου Κοσμά μικρά παιδιά παρέα με Ολυμπιονίκες. Αυτό ακριβώς συμβολίζει η Ολυμπιακή Ημέρα: τη συνύπαρξη της επιτυχίας με το όνειρο για την επιτυχία».

Οι αθλητές γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο «σπίτι» τους-3

Η αθλητική γιορτή διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες και όλοι οι προσκεκλημένοι ζήτησαν να ανανεωθεί το ραντεβού με ανάλογες δράσεις. «Η Ημέρα ήταν αφιερωμένη στους εμπνευστές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Από μια τέτοια γιορτή δεν μπορούσαν να λείπουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι αθλητές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό μας Λευτέρη Αυγενάκη για την αμέριστη βοήθεια του και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά για την άψογη συνεργασία», τόνισε η Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά Μερόπη Μοσχογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή