Παρέμβαση υπουργού για μία ημερίδα!

Παρέμβαση υπουργού για μία ημερίδα!

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Κουράκη για να δοθεί λύση στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΕΓΑΣ και στους ιθύνοντες του OAKA. Ενώ απομένουν περίπου δύο χρόνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι δύο φορείς αλληλοκατηγορούνταν για διάφορα ζητήματα και οι αθλητές περιμέναν να πληροφορηθούν αν το Σάββατο θα υπάρχουν όργανα στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», για να διεξαχθεί εκεί η πρώτη ολοκληρωμένη ημερίδα κλειστού στίβου της χρονιάς.

Μόλις ο υφυπουργός πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα, έδωσε εντολή να μεταφερθούν από το OAKA στο «Ειρήνης και Φιλίας» όλα τα όργανα που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις και οι αγώνες. Επίσης, ο κ. Κουράκης ζήτησε από τους υπεύθυνους και των δύο σταδίων να λύσουν όλα τα προβλήματα (θέρμανση, ζεστό νερό κ.λπ.) που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ δήλωσαν ότι ενδέχεται να ματαιωθεί η ημερίδα του Σαββάτου, διότι το OAKA δεν χορηγεί όργανα στον ΣΕΓΑΣ για να μεταφερθούν στο «Ειρήνης και Φιλίας». Και τούτο γιατί, όπως υποστήριζαν οι υπεύθυνοι του OAKA, κατόπιν εντολής του υφυπουργού πρέπει τα όργανα να καταγραφούν και να μπουν στις αποθήκες.

Εχθρική συμπεριφορά του OAKA προς τον ΣΕΓΑΣ κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Σεβαστής.

«Στο OAKA το σκάμμα είναι ακατάλληλο, οι μπάρες των βαρών στραβές, όργανα δεν διαθέτουμε για τους αγώνες. Εχουμε και το κρύο «Ειρήνης και Φιλίας». Είναι κατάσταση αυτή στον ελληνικό στίβο το 2002, μόλις δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς;», λέει ο κ. Σεβαστής, ο οποίος κατήγγειλε και κάτι άλλο:

«Επειδή η άμμος στο σκάμμα των αλμάτων του κλειστού προπονητηρίου του OAKA είναι σκληρή, προτείναμε στους υπεύθυνους να φέρουμε εμείς άμμο και να μας διαθέσουν εργάτες, τους οποίους θα πληρώναμε, για να την βάλουμε. Μας ζήτησαν 450 χιλ. δραχμές για τους εργάτες. Φυσικά, αρνηθήκαμε».

Για το θέμα των οργάνων ο συντονιστής γενικός διευθυντής του OAKA Γιώργος Χατζημανώλης επιβεβαίωσε ότι ο υφυπουργός είχε ζητήσει να γίνει η απογραφή. Οσον αφορά στα παράπονα του ΣΕΓΑΣ, διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο προϊστάμενος αθλητικών χώρων του OAKA Γιώργος Ζαζάνης:

«Ο ΣΕΓΑΣ δεν πρέπει να έχει παράπονα. Κατ’ αρχάς, εδώ και τρία χρόνια δεν μας έχει δώσει κατάσταση αθλητών που δικαιούνται να προπονούνται στο OAKA. Για την άμμο, είπαν ότι θα έφερναν εκείνοι και τους εργάτες. Εμείς δεν ζητήσαμε χρήματα. Αν η αποθήκη δεν έχει μπάρες, δεν φταίμε εμείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή