Ο Πανιώνιος βάζει «φωτιά» στα πλέι άουτ

Ο Πανιώνιος βάζει «φωτιά» στα πλέι άουτ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά ρυθμού περιπάτου ξεπέρασε ο Ατρόμητος το εμπόδιο της Λάρισας στο Περιστέρι και με το εμφατικό 3-0 προσπέρασε τον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην πρώτη θέση των πλέι άουτ, 7η συνολικά στο πρωτάθλημα. Αν και δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ορεξάτοι, έπιασαν καλό ρυθμό και πέτυχαν άνετη νίκη με σκόρερ τους Μπέρτο (αυτογκόλ) στο 9΄, Μανούσο στο 52΄ και Ανδρούτσο (με υπέροχο πλασέ) στο 73΄. Στο 53΄ ο Ενσικουλού είχε δοκάρι. Αντίθετα, ο αγώνας Βόλος – Λαμία ήταν πολύ φτωχός σε ρυθμό και φάσεις, με το τελικό 0-0 να μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα ενός αγώνα που έγινε απλώς για να γίνει.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 30ό λεπτό και ανήκε και στον Βόλο. Ο Γκουαρατσένα με το κεφάλι βρήκε τον Μάντζη στη μικρή περιοχή, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να μην μπορεί υπό πίεση να τελειώσει σωστά τη φάση με το βολ πλανέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι ότι ο νέος προπονητής της Λαμίας, Γιώργος Πετράκης, είναι ο νεότερος τεχνικός που εργάστηκε ποτέ σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Είναι γιoς του πολύπειρου Γιάννη Πετράκη και έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 32 ετών, τεσσάρων μηνών και 21 ημερών.

Ο Πανιώνιος βάζει «φωτιά» στα πλέι άουτ-1

Η πραγματική μάχη των πλέι άουτ δεν έγινε χθες αλλά δύο ημέρες νωρίτερα, με δύο «καυτά» παιχνίδια που δημιούργησαν νέα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας και στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ξανά ο Πανιώνιος: νίκησε την Ξάνθη 2-1 στη Ν. Σμύρνη και, με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, δείχνει ικανός να σώσει μια παρτίδα που έμοιαζε ολότελα χαμένη. Με τρεις νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες 4 αγωνιστικές των πλέι άουτ, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν σε απόσταση αναπνοής Ξάνθη – Παναιτωλικό, έχοντας βάσιμες ελπίδες ότι μπορούν να αποφύγουν όχι μόνο τον άμεσο υποβιβασμό αλλά ακόμα και τα μπαράζ με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2, εάν δεν περάσουν τα σχέδια περί αναδιάρθρωσης. Ο Πανιώνιος κάνει πορεία πρωταθλητισμού από την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ (μόνο ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει έναν παραπάνω βαθμό με το απόλυτο 4×4) και έχει στην έδρα του τον κρίσιμο αγώνα με τον Παναιτωλικό. Τα άλλα δύο παιχνίδια του είναι στη Λάρισα και στο Περιστέρι.

Ξάνθη και Παναιτωλικός είναι έναν βαθμό πάνω από τον Πανιώνιο, με την ακριτική ομάδα να ελπίζει σε βελτίωση της βαθμολογικής της θέσης περισσότερο μέσω επιστροφής βαθμών από το CAS, μιας και εντός αγωνιστικού χώρου δείχνει να έχει… ρετάρει. Παίζει μεν μόνο με αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες, αλλά έχει δύο εκτός έδρας ματς με Λαμία, Λάρισα και στο μοναδικό παιχνίδι της στα Πηγάδια, υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Δύο συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες έχει και ο Παναιτωλικός, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον «τελικό» με τον Πανιώνιο. Αν δεν ηττηθεί στη Ν. Σμύρνη, υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Βόλο την τελευταία αγωνιστική και θα έχει την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή