Βόλει: Ο Φοίνικας σόκαρε τον Ολυμπιακό και πήρε το πλεονέκτημα

Βόλει: Ο Φοίνικας σόκαρε τον Ολυμπιακό και πήρε το πλεονέκτημα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 5ο σετ και με νικητή τον Φοίνικα κρίθηκε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον σύλλογο της Σύρου. Οι «Πειρατές» έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν των «ερυθρολεύκων» με 3-2 σετ (22-25, 25-23, 25-20, 25-27, 16-18) στο ΟΑΚΑ και αύριο θα διεκδικήσουν και τη δεύτερη νίκη για να πάρουν την πρόκριση στη σειρά των τελικών. Ο Φοίνικας αγωνίστηκε χωρίς τον Φίλιπ Στοΐλοβιτς, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό (17.00).

Ο Φοίνικας Σύρου, παρά τις απουσίες, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, άντεξε την πίεση του Ολυμπιακού και πήρε το πρώτο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν, πέρασαν μπροστά με 2-1, και εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, οι παίκτες του Φοίνικα έδειξαν ότι δεν είχαν πει την… τελευταία λέξη.

Το τέταρτο σετ ήταν και το καθοριστικό της αναμέτρησης. Υστερα από συναρπαστικές μάχες, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-20, αλλά ο Φοίνικας έκανε το 2-2. Στο τάι μπρέικ, οι παίκτες της Σύρου επωφελήθηκαν από τα λάθη των αντιπάλων τους και έφτασαν στο 5-1. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 12-12, πήρε προβάδισμα (13-12), όμως οι «νησιώτες» έδειξαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη και τα κατάφεραν. 

Οι ημιτελικοί της λίγκας του βόλεϊ συνεχίζονται σήμερα. Αντιμέτωποι θα βρεθούν, για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με αμιγώς ελληνική σύνθεση, ενώ ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει και τυπικά στο ΟΑΚΑ ύστερα από 11 χρόνια (είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά το 2009, στο φάιναλ 4 του CEV Cup). Από τους «πρασίνους», σε σχέση με την ομάδα της κανονικής περιόδου και ειδικά αυτή που κατέκτησε το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», απουσιάζει ο Σέρβος διαγώνιος Σάσα Στάροβιτς. Τη θέση του διαγωνίου θα υπηρετήσει ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή