Αφεντικό για τη 2η θέση η ΑΕΚ

Αφεντικό για τη 2η θέση η ΑΕΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορθάνοιχτο κράτησε η ΑΕΚ τον δρόμο για τ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ! Εκεί που είχε μείνει στο -3 και όλα έμοιαζαν… βουνό, πέτυχε εμφατική νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και προβάλλει πλέον ως φαβορί για τη 2η θέση, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μοιάζει να έχει ξεμείνει από ιδέες, φρεσκάδα και δυνάμεις. Η Eνωση έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, κέρδισε καθαρά το κέντρο και απείλησε πολύ περισσότερο απ’ όσο απειλήθηκε, με χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 45 λεπτά είχε 8 τελικές (οι 4 στην εστία) έναντι μόλις μιας των γηπεδούχων, ενώ τα κόρνερ ήταν 7-0 υπέρ της! Αν και τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ξεκάθαρη θέληση της ΑΕΚ να παίξει επιθετικά για τη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ αργό ΠΑΟΚ που δεν είχε νεύρο, ρυθμό, πλάνο και αγωνιστικό προσανατολισμό.

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Καρέρα και πράγματι ήλθε στο 42΄, με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι σε κόρνερ του Λιβάγια. Η είσοδος του Μπίσεσβαρ έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος, χωρίς όμως να ανατρέψει τις ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι έψαξαν την ισοφάριση, πίεσαν αλλά δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την ΑΕΚ, που βρήκε κενούς χώρους για αντεπιθέσεις και ανέδειξε σε πρωταγωνιστή το… VAR: με τη χρήση του δεν μέτρησε (οφ σάιντ) γκολ του Λόπες στο 73΄ και με τη δική του υπόδειξη ο Ιταλός διαιτητής Ντι Μπέλο μετέτρεψε σε πέναλτι το φάουλ που είχε δώσει εκτός περιοχής σε ανατροπή του Βέρντε από τον Μιχαηλίδη. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Λιβάγια στο 81΄ και έκρινε οριστικά τη μάχη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (46΄ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46΄ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56΄ Μιχαηλίδης), Στοχ (74΄ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56΄ Ακπομ).

ΑΕΚ: Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82΄ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62΄ Βέρντε), Λιβάγια (82΄ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87΄ Αραούχο).

•  Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό που διεξήχθη στη Λαμία, επικράτησε του Ολυμπιακού στα πέναλτι με 6-5 και ενώ η κανονική ροή του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 3-3. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή