Βαριά σύννεφα για Φερέιρα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαϊκά δικαστήρια, συνθήματα γραμμένα στους τοίχους γύρω από το προπονητικό κέντρο, μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να σηκώσει κεφάλι, παρά το γεγονός ότι ακόμα «παίζεται» η 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει καταστάσεις που τον γυρνούν αρκετά χρόνια πίσω και σίγουρα απέχουν πολύ από την τελευταία τριετία, με τις συνεχείς κατακτήσεις του Κυπέλλου καθώς και του πρωταθλήματος πέρυσι. Μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν έξω από τα αποδυτήρια παίκτες και προπονητή, ενώ χθες στους δρόμους προς τη Νέα Μεσημβρία και κοντά στο προπονητικό κέντρο υπήρχαν αρκετά συνθήματα σε τοίχους κατά του Αμπελ Φερέιρα που του ζητούσαν να παραιτηθεί. Είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος δέχεται πλέον έντονη κριτική για τις επιλογές του, βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδό του από την Τούμπα. Ομως, το να γίνει το τελευταίο βήμα μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Φερέιρα έχει τριετές κλειστό συμβόλαιο και για να φύγει απαιτείται αποζημίωση, και μάλιστα τέτοια που η διοίκηση στην παρούσα χρονική στιγμή, και να ήθελε, δεν μπορεί να καταβάλει. Από την άλλη, δύσκολα θα βρεθεί υπηρεσιακός τεχνικός που θα δεχθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μια λύση θα μπορούσε να είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήδη έχει κάνει το «αγροτικό» του με επιτυχία στην Κ19, όμως πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι πρόωρο να καεί το χαρτί του Ουρουγουανού, από τη στιγμή που προορίζεται για την πρώτη ομάδα, σε πιο ιδανικές όμως συνθήκες από την τωρινή.

Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί στο CAS και πάρει πίσω τους βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, η χρονιά θεωρείται χαμένη και η εικόνα μη αναστρέψιμη. Πλέον χρειάζεται ολική επανεκκίνηση όχι μόνο στον πάγκο, αλλά και στο κορεσμένο και γερασμένο ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Γιώργος Σαββίδης, με ανάρτησή του στα social media, έκανε λόγο για κύκλους και κεφάλαια που κλείνουν. Σίγουρα ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ δεν αναφέρεται μόνο στον Φερέιρα, αλλά και σε πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες. Στα αγωνιστικά, η προσοχή στρέφεται πλέον στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αύριο στο Ηράκλειο, όπου οποιαδήποτε απώλεια θα είναι καταδικαστική. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή