Βόλεϊ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, πράξη πρώτη την Πέμπτη

Βόλεϊ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, πράξη πρώτη την Πέμπτη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις έδρες τους θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο βόλεϊ οι ανδρικές ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου στο κλειστό του Ρέντη, ενώ ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες (12/7 η δεύτερη αναμέτρηση στο κλειστό του Αγ. Θωμά κι αν χρειαστεί τρίτο ματς θα γίνει στις 13/7 ξανά στου Ρέντη).

Ο Παναθηναϊκός πήρε τις δύο νίκες από τον ΠΑΟΚ, στους ημιτελικούς, και θα βρεθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος των ανδρών ύστερα από δέκα χρόνια. Θα είναι η 11η παρουσία του σε πλέι οφ, με τις τέσσερις από αυτές να έχει στεφθεί πρωταθλητής (μία με μειονέκτημα έδρας). Οι «πράσινοι» ζήτησαν να διεξαχθεί και η σειρά των τελικών στο ΟΑΚΑ αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Δύο θετικά αποτελέσματα απέσπασε ο Ολυμπιακός από τον Φοίνικα Σύρου και για 22η φορά θα πάρει μέρος σε τελικούς με τη μορφή των πλέι οφ (καθιερώθηκαν την αγωνιστική περίοδο 1990-91 αλλά τη σεζόν 1993-94 δεν διεξήχθησαν). Η ομάδα της Σύρου πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση και ο ΠΑΟΚ στην 3η. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ.    

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα αναμετρηθούν για έβδομη φορά σε τελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι», σε αυτές τις αναμετρήσεις, έχουν κατακτήσει τέσσερις τίτλους (δύο φορές «έσπασαν» την έδρα του Παναθηναϊκού), και οι «πράσινοι» δύο (τη μία φορά «έσπασαν» την έδρα του αντιπάλου τους). 

Για τον ΠΑΟΚ η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε, και, ήδη, στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχουν αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη. Ηδη, συμφώνησαν με τον Ερικ Μπατατζίμ. Ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν την τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα της Κηφισιάς ενώ έχει παίξει σε Παναθηναϊκό και Παμβοχαϊκό. Ο Ντίμα Φιλίποφ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελβετία.

• Την απόφασή της για να κρεμάσει την αγωνιστική φόρμα ανακοίνωσε η Αλίκη Κωνσταντινίδου. Η 31χρονη κεντρική του Ολυμπιακού υπηρέτησε το άθλημα 18 χρόνια και έβαλε στην τροπαιοθήκη της τρία πρωταθλήματα Ελλάδος, δύο κύπελλα και ένα Τσάλεντζ Καπ.

Εκτός από τον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί σε ΧΑΝΘ, Ηρακλή, Εαρινό, Πειραματικό, Ανατόλια, Πανναξιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή